Ponovnim uvođenjem policijskog sata pritisak na bolnice bi značajno pao!?

Dr. Andrea Jurić @hip.ba

Još 20. maja ove godine na pudručju Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) ukinut je policijski sat kojim su nadležni iz ovog dijela države nastojali ublažiti efekte pandemije virusa korona na širu populaciju.

Policiiski sat je prvobitno započinjao u ranim večernjim satima, te se naknadnim odlukama pomjerao sve više prema ponoći, ali se ipak stiče utisak da je upravo takva odluka spriječila okupljanje mnoštva ljudi u zatvorenim prostorima (svadbe, koncerti, kafići…), time umanjivši procenat zaraženih u jednom trenuŧku tokom “trećeg vala” pandemije na području FBiH.

Sličnog stava ovih dana, tokom “četvrtog vala” pandemije virusa korona, su i nadležni epidemiolozi s područja ovog entiteta, poput dr. Andree Jurić, direktorice Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Naime, direktorica ZZJZ ZHK smatra kako bi uvođenje policijskog sata predstavljalo jedno od najefikasnijih mjera za spriječavanje daljnjeg širenja virusa korona među stanovnišŧvom.

Stižu nam “novi valovi”

Raniji rezultati jedne ovakve mjere smanjili su pritisak na bolnice, te je on bio značajno pao. Smatram da je policijski sat jedna efikasna mjera i ja bih osŧala pri tome”, dodala je dr. Jurić.

Direktorica ZZJZ ZHK smatra da će po pitanju pandemije virusa korona i 2022. godina biti izazovna, te da na ovim prostorima možemo očekivaŧi i “nove valove”.

Vezane vijesti

Ako je Zeljković na čelu Saveza, a Dodik je njegova rodbina, onda je jasno zašto igramo sa Rusijom

Nakon objave prvih informacija, a zatim i potvrde, da će fudbalska reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu 19. novembra…

Čović: “Teška je zabluda ako misle da će sprovesti izbore u BiH”

“Sadašnja Centralna izborna komisija BiH je imenovana mimo zakona i mimo poslovnika”, kazao je večeras predsjednik HDZ-a BiH…

Izetbegović: “Bećirovićeva kandidatura pomaže SNSD-u i HDZ-u”

Iako još uvijek nije zvanično potvrdio svoju kandidaturu, Bakir Izetbegović je i dalje najizgledniji kandidat ispred SDA za…
Total
0
Share