“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Dragan Čović @rtv-hb.com

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo uticao na predsjednika HDZ-a BiH da “omekša” svoje stavove u vezi s rješavanjem aktuelne političke krize u BiH.

Jedna od tematika razgovora u Dubrovniku bila je i izmjena Izbornog zakona u BiH, na što se danas posebno osvrnuo Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je danas u razgovoru za “Fenu” između ostalog kazao da je “njemu lično posebno važno imati intenzivnu komunikaciju između predstavnika bošnjačkog i hrvatskog naroda“.

U skladu sa ustavom i zakonima BiH

“Treba učiniti sve kako bi se prvenstveno stabilizovala sigurnosna situacija u zemlji“, dodao je predsjednik HDZ-a BiH, te zaključio temu:

“Svi oni koji zveckaju oružjem, trebaju da shvate da na tragu Ustava BiH moramo poštovati sve ono što je vrijednost BiH, institucije BiH i da sve što radimo mora biti usklađeno sa Ustavom i zakonima BiH“.

Vezane vijesti

Pouke genocida u Srebrenici očito nisu spriječile nasilje nad Ukrajincima

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, svečano je danas uveličao i tom prilikom otvorio spomen-obilježje…

Političko Sarajevo: “Da je RS samostalna, akcize na gorivo bi već bile ukinute”

Da Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nije jedini koji javno zagovara samostalnost entiteta Republika Srpska (RS), potvrđuje i današnja…

Čović ne želi BiH približiti Briselu, ali zato voli tamo “skrhati pare”

Prijedlog zakona o spriječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine (BiH) oboren je danas na sjednici Ustavnopravne…
Total
25
Share