“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Dragan Čović @rtv-hb.com

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo uticao na predsjednika HDZ-a BiH da “omekša” svoje stavove u vezi s rješavanjem aktuelne političke krize u BiH.

Jedna od tematika razgovora u Dubrovniku bila je i izmjena Izbornog zakona u BiH, na što se danas posebno osvrnuo Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je danas u razgovoru za “Fenu” između ostalog kazao da je “njemu lično posebno važno imati intenzivnu komunikaciju između predstavnika bošnjačkog i hrvatskog naroda“.

U skladu sa ustavom i zakonima BiH

“Treba učiniti sve kako bi se prvenstveno stabilizovala sigurnosna situacija u zemlji“, dodao je predsjednik HDZ-a BiH, te zaključio temu:

“Svi oni koji zveckaju oružjem, trebaju da shvate da na tragu Ustava BiH moramo poštovati sve ono što je vrijednost BiH, institucije BiH i da sve što radimo mora biti usklađeno sa Ustavom i zakonima BiH“.

Vezane vijesti

Turski zvaničnici tvrde da Bosna i Hercegovina kupuje dronove “Bayraktar”

Turski izvoz u oblasti odbrane i vazduhoplovstva u prvoj polovini 2022. godine dostigao je rekordnu vrijednost od skoro…

Čapljina nakon zemljotresa, mnoštvo porušenih dimnjaka u gradu

Zemljotres koji je sinoć pogodio Hercegovinu pričinio je mnogo materijalne štete u opštinama i gradovima ovog područja, a…

“Raspad” Dodikovog SNSD-a u Srebrenici

Nakon što je polovinom septembra, na prethodnu ličnu najavu predsjednika SNSD-a, sa pozicije predsjednika Skupštine opštine (SO) Srebrenica…
Total
0
Share