“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Dragan Čović @rtv-hb.com

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo uticao na predsjednika HDZ-a BiH da “omekša” svoje stavove u vezi s rješavanjem aktuelne političke krize u BiH.

Jedna od tematika razgovora u Dubrovniku bila je i izmjena Izbornog zakona u BiH, na što se danas posebno osvrnuo Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je danas u razgovoru za “Fenu” između ostalog kazao da je “njemu lično posebno važno imati intenzivnu komunikaciju između predstavnika bošnjačkog i hrvatskog naroda“.

U skladu sa ustavom i zakonima BiH

“Treba učiniti sve kako bi se prvenstveno stabilizovala sigurnosna situacija u zemlji“, dodao je predsjednik HDZ-a BiH, te zaključio temu:

“Svi oni koji zveckaju oružjem, trebaju da shvate da na tragu Ustava BiH moramo poštovati sve ono što je vrijednost BiH, institucije BiH i da sve što radimo mora biti usklađeno sa Ustavom i zakonima BiH“.

Vezane vijesti

“Za građansku državu se vrijedi boriti i ne biti kukavica”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda hrvatskog naroda, oglasio se danas na svom Facebook…

Dodik zbog bosanskog jezika pokrenuo vitalni nacionalni interes

Još jedna posebna sjednica Narodne skupštine entiteta Republike Srpske (NSRS) održava se danas na zahtjev Milorada Dodika, člana…

“Uvijek Srbiju optužuju za nešto, a šalju Komšića na Kosovo”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda smatra da “napad” njegovog bošnjačkog kolege iz Predsjedništva na predsjednika Srbije…
Total
25
Share