“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Dragan Čović @rtv-hb.com

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo uticao na predsjednika HDZ-a BiH da “omekša” svoje stavove u vezi s rješavanjem aktuelne političke krize u BiH.

Jedna od tematika razgovora u Dubrovniku bila je i izmjena Izbornog zakona u BiH, na što se danas posebno osvrnuo Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je danas u razgovoru za “Fenu” između ostalog kazao da je “njemu lično posebno važno imati intenzivnu komunikaciju između predstavnika bošnjačkog i hrvatskog naroda“.

U skladu sa ustavom i zakonima BiH

“Treba učiniti sve kako bi se prvenstveno stabilizovala sigurnosna situacija u zemlji“, dodao je predsjednik HDZ-a BiH, te zaključio temu:

“Svi oni koji zveckaju oružjem, trebaju da shvate da na tragu Ustava BiH moramo poštovati sve ono što je vrijednost BiH, institucije BiH i da sve što radimo mora biti usklađeno sa Ustavom i zakonima BiH“.

Vezane vijesti

“BiH može biti jedna lijepa ulica u kojoj smo dobre komšije”

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kazao…

“Hvala svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi”

Poznati bh. režiser i oskarovac, Danis Tanović, oglasio se na društvenoj mreži Instagram zahvalivši se svima koji su…

“Velika Srbija će se ostvariti ako rasparčaju imovinu države BiH”

Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva i nekadašnji ministar vanjskih poslova i premijer Bosne i Hercegovine (BiH), kazao je…
Total
25
Share