“Postoji granica, ali na Drini i tamo će i ostati”

Protesti na tzv. granici dva bh. entiteta @rtrs.tv

Sanin Musa, poznati bh. aktivista, uputio je jučer “poziv svim patriotskim organizacijama i udruženjima širom Bosne i Hercegovine da izađu na kontraskup i krenu premaa entitetskim linijama, tamo gdje Dodikove pristalice najavljuju okupljanje”.

Granica na Drini

U svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook Musa je napisao da “postoji granica, ali na Drini i tamo će i ostati“.

“Možete od Bosne ponijeti samo ono što vam ostane na cipelama“, poručio je Musa, dodajući da on lično “žrtvuje svoju sigurnost i komoditet radi svih nas“.

Saslušanje u policiji

Kako prenosi portal “Klix“, upravo zbog ovog poziva na kontraskup on je saslušan u Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo. Ovim povodom danas je pristigla informacija iz MUP-a Kantona Sarajevo koji je obustavio sve navedene aktivnosti, odnosno zapranio skup.

Na kraju je Musa poručio da će ipak biti održano simbolično okupljanje ispred Fahdove džamije, danas u 17 sati u Sarajevu.

Podsjetimo, MUP Kantona Sarajevo (KS) 30. augusta zabranio je proteste i okupljanje ispred Tužilaštva BiH u svrhu podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta RS i Milošu Lukiću, v.d direktora Službenog glasnika RS, nakon što je protiv njih podignuta optužnica.

Vezane vijesti

Izetbegović: “Bećirovićeva kandidatura pomaže SNSD-u i HDZ-u”

Iako još uvijek nije zvanično potvrdio svoju kandidaturu, Bakir Izetbegović je i dalje najizgledniji kandidat ispred SDA za…

Etničko predstavljanje u BiH je postalo važnije od političkog

Nakon što je po apelaciji Slavena Kovačevića Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio presudu kojom je…

Sankcioni pritisak zapadnih zemalja na Bjelorusiju i Republiku Srpsku

Tokom posjete predstavnicima vlasti u entitetu Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bjelorusije…
Total
0
Share