Postoji način “kako srušiti” Dodikovu bahatu i primitivnu politiku

Milan Miličević @YouTube

“Način na koji je opozicija pobjedila na lokalnim izborima u Banjaluci i Bijeljini, možda je pravi putokaz za izbore koji su pred nama”, riječi su Milana Miličevića, predsjednika Glavnog odbora SDS-a.

Gostujući u programu “Federalne TV”, Miličević se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te se u jednom dijelu svog intervjua dotakao i predstojećih opštih izbora 2022. godine.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a smatra da opozicija u entitetu RS treba shvatiti da se mora bolje i racionalnije organizovati, na mnogo jasnijim principima.

Banja Luka i Bijeljina kao primjer

Opozicija u RS treba napraviti svoj talas pokreta koji će srušiti Milorada Dodika na isti način kako se to desilo u Banjoj Luci i Bijeljini na lokalnim izborima”, kazao je Miličević.

U tom kontekstu za Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednika SNSD-a, Miličević smatra da on vodi “jednu bahatu i primitivnu politiku sa kojom RS živi već 15 godina“.

Vezane vijesti

Poljska protiv članstva Srbije u EU, sa BiH “završava” proces pridruživanja

Poljska, uz podršku još par članica EU, dovodi u pitatnje perspektivu punopravnog članstva za Srbije u Evropskoj uniji…

Drastično se smanjio broj upisanih studenata u Federaciji BiH

Podaci koje je jučer objavio Federalni zavod za statistiku pokazuju da je u zimskom semestru akademske godine 2021./2022.…

Političar se zbunio, pa rasplakao: “Ja se nadam da ne snimate ovo”

Bijeljinski biznismen Milenko Zupur novi je potpredsjednik “Demokratskog narodnog saveza” (DNS), odlučeno je danas na Glavnom odboru ove…
Total
1
Share