Postoji način “kako srušiti” Dodikovu bahatu i primitivnu politiku

Milan Miličević @YouTube

“Način na koji je opozicija pobjedila na lokalnim izborima u Banjaluci i Bijeljini, možda je pravi putokaz za izbore koji su pred nama”, riječi su Milana Miličevića, predsjednika Glavnog odbora SDS-a.

Gostujući u programu “Federalne TV”, Miličević se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te se u jednom dijelu svog intervjua dotakao i predstojećih opštih izbora 2022. godine.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a smatra da opozicija u entitetu RS treba shvatiti da se mora bolje i racionalnije organizovati, na mnogo jasnijim principima.

Banja Luka i Bijeljina kao primjer

Opozicija u RS treba napraviti svoj talas pokreta koji će srušiti Milorada Dodika na isti način kako se to desilo u Banjoj Luci i Bijeljini na lokalnim izborima”, kazao je Miličević.

U tom kontekstu za Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednika SNSD-a, Miličević smatra da on vodi “jednu bahatu i primitivnu politiku sa kojom RS živi već 15 godina“.

Vezane vijesti

Višković: “Nije tačna informacija o stvaranju Vojske RS”

“Krizu u Bosni i Hercegovini (BiH) ne stvaraju Srbi, Bošnjaci i Hrvati, već stranci, čije su bezosjećajne odluke…

Čovićev HDZ dobio opoziciju: Osnovana “Ramska narodna stranka”

Teško je ne primjetiti da jedino predstavnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini praktično nemaju pravu opozicionu stranku.…

“Bakir Izetbegović ne želi da Hrvat zapovijeda specijalnom policijom”

Trakavica oko izbora direktora Federalne uprave policije (FUP), kao i većine drugih državnih službenika u Bosni i Hercetovini,…
Total
1
Share