Pozitivne promjene u Bosni i Hercegovini su moguće

Faruk Hadžić @Facebook

“Ne znam da li ste primijetili, ali nešto čudno (u pozitivnom smislu) se dešava u posljednje vrijeme”, napisao je poznati bh. ekonomski analitičar u objavi na svom Facebook profilu.

“Nekoliko posljednjih primjera budi nadu da su pozitivne promjene moguće, što je gotovo bilo nemoguće prije par godina“, napisao je Faruk Hadžić, čije izjave, ali gostovanja često pune medijski prostor u Bosni i Hercegovini, najviše zbog činjenice da oslikavaju realno stanje gledano iz ugla iskusnog i vrsnog stručnjaka.

Pritisak koji “djeluje”

Hadžić se u svojoj objavi osvrnuo na činjenicu, koju smo ipak nekako svi primjetili, da “pritisak javnosti, novinara i medijskih kuća, kao i struke, počinje polako da djeluje na polovične ili loše poteze donosioca odluka“.

Poznati bh. ekonomski analitičar naveo je nekoliko primjera iz (Federacije BiH) posljednjih par mjeseci:

“Mnogo toga može u relativno kratkom vremenu uraditi i unaprijediti standard svih građana. Živim za dan da se promijeni koncept razmišljanja kod donosioca odluka i da bude volje za brzo rješavanje brojnih problema i izazova koje imamo“, zaključio je temu Hadžić, uputivši svima na kraju novogodišnju čestitku.

Vezane vijesti

“Milanovićevo uslovljavanje Izbornog zakona u BiH nema veze ni sa čim”

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, kao jedan od gostiju ovogodišnjeg “Sarajevo Business Foruma”, kazao je danas da…

“Srbi su u velikoj mjeri izgradili Sarajevo i napravili ga gradom”

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, izuzetno je aktivan na društvenoj mreži…

Koga je još briga što je “umrlo 28 ljudi na 74 zaražene osobe”

Bosna i Hercegovina nalazi se na neslavnom trećem mjestu u svijetu po smrtnosti od virusa korona na milion…
Total
8
Share