Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH @Twitter

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim posljedicma svog rada, imao on pozitivan ili negativan kontekst.

Upravo jedna takva činjenica već je danima bila poznata pojedinim političkim predstavnicima iz entiteta Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, a ista se tokom današnjeg dana i pokazala tačnom.

“Napad na ustavni poredak”

Naime, kako se neslužbeno saznaje, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet zbog sumnje na kazneno djelo “napad na ustavni poredak“, a kojim je obuhvaćeno više politički akvitnih osoba u ovom dijelu države.

Tako će pozive na saslušanje u Tužilaštvo BiH dobiti predsjednici više stranaka iz entiteta RS, a kao povod se navode “posebne sjednice” Narodne skupštine RS i zaključci o tzv. “vraćanju nadležnosti“.

Pojedini lideri opozicionih stranaka u RS već su potvrdili da su danas dobili pozive iz Tužilaštva BiH, kako bi u svojstvu svjedoka bili saslušani u predmetu, za koji niti oni tačno ne znaju o čemu je riječ.

Vezane vijesti

Turska proslavila 30. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom

Tursko ministarstvo vanjskih poslova navodi da je odlučno “ojačati i dodati nove dimenzije postojećim odličnim odnosima između Turske…

Stolac nakon zemljotresa: Velika šteta na zgradi Osnovne škole

Nakon što je područje Hercegovine u petak nešto prije ponoći pogodio snažan zemljotres, jedan od teže pogođenih gradova…

“Lendo i njegova stranka se ne ponašaju demokratski”

Lidija Bradara, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), donijela je danas odluku o imenovanju sastava nove Vlade FBiH,…
Total
1
Share