Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH @Twitter

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim posljedicma svog rada, imao on pozitivan ili negativan kontekst.

Upravo jedna takva činjenica već je danima bila poznata pojedinim političkim predstavnicima iz entiteta Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, a ista se tokom današnjeg dana i pokazala tačnom.

“Napad na ustavni poredak”

Naime, kako se neslužbeno saznaje, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet zbog sumnje na kazneno djelo “napad na ustavni poredak“, a kojim je obuhvaćeno više politički akvitnih osoba u ovom dijelu države.

Tako će pozive na saslušanje u Tužilaštvo BiH dobiti predsjednici više stranaka iz entiteta RS, a kao povod se navode “posebne sjednice” Narodne skupštine RS i zaključci o tzv. “vraćanju nadležnosti“.

Pojedini lideri opozicionih stranaka u RS već su potvrdili da su danas dobili pozive iz Tužilaštva BiH, kako bi u svojstvu svjedoka bili saslušani u predmetu, za koji niti oni tačno ne znaju o čemu je riječ.

Vezane vijesti

Zastupnici Parlamenta FBiH dobili odluku o imenovanju premijera i ministara

Kako je na svom Twitter profilu danas objavio Sanel Kajan, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH),…

Špirić priziva rat između Bošnjaka i Hrvata

Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Paralamentarne skupštine (PS) BiH, kazao je danas da, zbog nerješavanja krize vlasti na…

Da li je hripavac (nova) opasnost za građane Bosne i Hercegovine?

Prema posljednjim podacima državnog Zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Hrvatskoj je tokom ove godine ukupno prijavljeno 1.047…
Total
0
Share