Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH @Twitter

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim posljedicma svog rada, imao on pozitivan ili negativan kontekst.

Upravo jedna takva činjenica već je danima bila poznata pojedinim političkim predstavnicima iz entiteta Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, a ista se tokom današnjeg dana i pokazala tačnom.

“Napad na ustavni poredak”

Naime, kako se neslužbeno saznaje, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet zbog sumnje na kazneno djelo “napad na ustavni poredak“, a kojim je obuhvaćeno više politički akvitnih osoba u ovom dijelu države.

Tako će pozive na saslušanje u Tužilaštvo BiH dobiti predsjednici više stranaka iz entiteta RS, a kao povod se navode “posebne sjednice” Narodne skupštine RS i zaključci o tzv. “vraćanju nadležnosti“.

Pojedini lideri opozicionih stranaka u RS već su potvrdili da su danas dobili pozive iz Tužilaštva BiH, kako bi u svojstvu svjedoka bili saslušani u predmetu, za koji niti oni tačno ne znaju o čemu je riječ.

Vezane vijesti

Dodik ponovo vrijeđa: “Bolesna politička ambicija muslimanskih političara”

Nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a održane danas u Banjaluci, predsjednik stranke Milorad Dodik kazao je da ova politička organizacija…

“Srbija se brani u Kninu, a Rusija na Krimu”

Predsjednik “Lige socijaldemokrata Vojvodine”, Nenad Čanak, govoreći o aktuelnom ratu u Ukrajini, govorio je i o tome da…

“Nikad mi nećemo biti Bosanci i nikada to nismo ni bili”

Govoreći na današnjoj posebnoj sjednici Narodne Skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS), predsjednik DNS-a i skupštinski poslanik Nenad…
Total
1
Share