Predsjednici više stranaka iz RS na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH @Twitter

Biti godinama politički aktivan u bilo kojoj državi svijeta znači i unaprijed biti spreman suočiti se sa svim posljedicma svog rada, imao on pozitivan ili negativan kontekst.

Upravo jedna takva činjenica već je danima bila poznata pojedinim političkim predstavnicima iz entiteta Republika Srpska (RS) u Bosni i Hercegovini, a ista se tokom današnjeg dana i pokazala tačnom.

“Napad na ustavni poredak”

Naime, kako se neslužbeno saznaje, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet zbog sumnje na kazneno djelo “napad na ustavni poredak“, a kojim je obuhvaćeno više politički akvitnih osoba u ovom dijelu države.

Tako će pozive na saslušanje u Tužilaštvo BiH dobiti predsjednici više stranaka iz entiteta RS, a kao povod se navode “posebne sjednice” Narodne skupštine RS i zaključci o tzv. “vraćanju nadležnosti“.

Pojedini lideri opozicionih stranaka u RS već su potvrdili da su danas dobili pozive iz Tužilaštva BiH, kako bi u svojstvu svjedoka bili saslušani u predmetu, za koji niti oni tačno ne znaju o čemu je riječ.

Vezane vijesti

Ne postoji želja SDA da se implementira drugi dio sporazuma iz Mostara

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara kazao je danas da su pregovori oko Izbornog…

“Marinko Čavara je čuvao Federaciju BiH da radi”

Održavši danas sjednicu Predsjedništva stranke, HDZ BiH je ponovo između ostalog osudio američke sankcije predsjedniku Federacije BiH i…

Umjesto vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH, Republika Srpska vraća topli obrok

Iz opozicionih stranaka u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) više puta su navodili da su važne teme, poput…
Total
1
Share