Predstavnici Vatikana bili zaraženi koronom pred Komšićev dolazak

Željko Komšić i papa Franjo @vaticannews.va

Kako se “Omikron” varijanta virusa COVID-19 nastavlja brzo širiti u Italiji, vatikanski ured za medije saopštio je da su i kardinal Pietro Parolin, vatikanski državni sekretar, i nadbiskup Edgar Peña Parra, zamjenik za opšte poslove u ovom uredu, bili pozitivni na virus korona.

Kardinal Parolin, koji je 17. januara napunio 67 godina, ima “blage simptome”, kazao je Matteo Bruno, direktor ureda za medije, dodajući da je nadbiskup Peña (61) asimptomatski slučaj, piše “Crux“.

Izbjegnut susret

Obojica su u izolaciji u svojim mjestima boravka u Vatikanu. Budući da je Parolin u decembru potpisao naredbu kojom se zahtijeva da se svi zaposlenici Vatikana vakcinišu i dobiju dopunsku vakcinu, vjeruje se da su oboje u potpunosti vakcinisani.

Papa se 17. januara sastao sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Obično bi se gostujući nacionalni čelnici sastali i s Parolinom nakon susreta s papom, ali Komšić se sastao samo s nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, vatikanskim ministrom vanjskih poslova.

Vezane vijesti

“Na sceni je organizovana i sinhronizovana hajka na sve što je srpsko”

Komentarišući danas objavljeno pismo 56 evropskih i američkih parlamentaraca u kojem se “traži promjena kursa prema Srbiji zbog…

“Washington Post”: Lider bosanskih Srba moli za Trumpov povratak, hvali Putina

Lider bosanskih Srba izjavio je u nedelju da se nada da će se bivši američki predsjednik Donald Tramp…

“Bosna i Hercegovina snažno stoji iza turskog naroda i države”

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je danas u Ankari da mu je velika čast…
Total
0
Share