Predstavnici Vatikana bili zaraženi koronom pred Komšićev dolazak

Željko Komšić i papa Franjo @vaticannews.va

Kako se “Omikron” varijanta virusa COVID-19 nastavlja brzo širiti u Italiji, vatikanski ured za medije saopštio je da su i kardinal Pietro Parolin, vatikanski državni sekretar, i nadbiskup Edgar Peña Parra, zamjenik za opšte poslove u ovom uredu, bili pozitivni na virus korona.

Kardinal Parolin, koji je 17. januara napunio 67 godina, ima “blage simptome”, kazao je Matteo Bruno, direktor ureda za medije, dodajući da je nadbiskup Peña (61) asimptomatski slučaj, piše “Crux“.

Izbjegnut susret

Obojica su u izolaciji u svojim mjestima boravka u Vatikanu. Budući da je Parolin u decembru potpisao naredbu kojom se zahtijeva da se svi zaposlenici Vatikana vakcinišu i dobiju dopunsku vakcinu, vjeruje se da su oboje u potpunosti vakcinisani.

Papa se 17. januara sastao sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Obično bi se gostujući nacionalni čelnici sastali i s Parolinom nakon susreta s papom, ali Komšić se sastao samo s nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, vatikanskim ministrom vanjskih poslova.

Vezane vijesti

BH Telecom izbacio “N1” i “Sport Klub” iz sistema “Moja TV”

Baš kao što je to i bilo najavljivano danima, kompanija “BH Telecom” je tačno u ponoć, na 1.…

Dodik ruši Bosnu i Hercegovinu, na kraju će srušiti sam sebe

Povodom današnje sjednice Narodne skupštine (NS) entiteta Republika Srpska (RS) oglasili su se iz Naše stranke, saopštenjem za…

“Proizvodnja oružja u FBiH je isključivo pod uticajem Bošnjaka”

Osim što je komentarisao sadržaj pisma kojeg je uputio visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu, predsjednik Federacije BiH…
Total
23
Share