Predstavnici Vatikana bili zaraženi koronom pred Komšićev dolazak

Željko Komšić i papa Franjo @vaticannews.va

Kako se “Omikron” varijanta virusa COVID-19 nastavlja brzo širiti u Italiji, vatikanski ured za medije saopštio je da su i kardinal Pietro Parolin, vatikanski državni sekretar, i nadbiskup Edgar Peña Parra, zamjenik za opšte poslove u ovom uredu, bili pozitivni na virus korona.

Kardinal Parolin, koji je 17. januara napunio 67 godina, ima “blage simptome”, kazao je Matteo Bruno, direktor ureda za medije, dodajući da je nadbiskup Peña (61) asimptomatski slučaj, piše “Crux“.

Izbjegnut susret

Obojica su u izolaciji u svojim mjestima boravka u Vatikanu. Budući da je Parolin u decembru potpisao naredbu kojom se zahtijeva da se svi zaposlenici Vatikana vakcinišu i dobiju dopunsku vakcinu, vjeruje se da su oboje u potpunosti vakcinisani.

Papa se 17. januara sastao sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Obično bi se gostujući nacionalni čelnici sastali i s Parolinom nakon susreta s papom, ali Komšić se sastao samo s nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, vatikanskim ministrom vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Čovićev “HNS”: Adis Ahmetović je “radikalni bošnjački unitarista”

Nakon što je njemački Bundestag usvojio rezoluciju koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu, ubrzo su se oglasili…

“Vrijeme je da Dodiku odgovorimo i našli smo odgovor”

Poslanik njemačkog SPD-a u Bundestagu, Adis Ahmetović, krajem mjeseca novembra 2021. godine posjetio je Sarajevo, i to na…

Lovrinović: “Ako Bošnjaci žele građansku, neka prave svoju državu”

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je kako bošnjački političari, posebno iz…
Total
23
Share