Prestrašeni Švicarci: “Sarajevski aerodrom – raj za sve varijante virusa korona”

Putnički avion @unsplash.com

Zbog jake magle, putnici na letu za Švicarsku morali su jučer otkazati let iz Sarajeva za Cirih koji je bio zakazan za nedjelju 2. januara u 9.40 sati ujutro.

Putnici su rano ujutro već bili na aerodromu u glavnom gradu BiH, ali s obzirom da zbog loših vremenskih uslova i ostali letovi nisu mogli biti realizovani, hala aerodroma je bila prepuna, procjenjuje se oko 800 ljudi.

Haos na aerodromu

“Stajali smo sa nogama satima i čekali da nas prebace u neki od hotela”, kazala je 36-godišnja putnica iz Švicarske, posebno napominjuući da im niko nije podijelio bar vodu ili grickalice, te se posebno zabrinula zbog situacije sa virusom korona.

“Nisu se poštovali zahtjevi za razdaljinu i zaštitnu masku. Kakva je korist od negativnih korona testova ako možete uhvatiti sve varijante u takvom raju virusa?”, zapitala se.

Strah od virusa korona

Njen saputnik iz Ciriha, kazao je za švicarske medije da se također osjećao napuštenim na sarajevskom aerodromu.

“Nakon više od tri sata čekanja u redu, konačno smo trebali organizovano biti prebačeni u hotel, međutim, zbog straha od zaraze korona učio sam to koristeći taksi prevoz”, kazao je, dodajući da je većina njegovih suputnika pogrešno nosila zaštitnu masku ili je bila čak i bez nje.

Iz kompanije “Swiss” su u međuvremenu potvrdili da su zbog velike magle morali biti otkazani i dolazni let za Sarajevo i povratni let za Cirih. Svim osobama pogođenim otkazivanjem letova, u ponedjeljak su isti ponovo rezervisani. U Cirihu se ova odluka odnosi na 19 putnika, dok ih je u Sarajevu bilo 99.

Vezane vijesti

Dodik: “Nećemo tolerisati ovakav muslimanski napad na ustavnu BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojoj je prisustvovala…

“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo…

HDZ BiH: Izgradimo zemlju iz koje mladi ljudi neće odlaziti

Nakon nekoliko dana čekanja, danas su se konačno oglasili iz Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH)…
Total
2
Share