Problem nije u SDA, problem je u Bakiru Izetbegoviću

Denis Zvizdić @YouTube

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH, komentarisao je večeras uvrštavanje nekadašnjeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Osmana Mehmedagića, na crnu listu Sjedninjenih Američkih Džava (SAD).

Govoreći o temi državne Obavještajno-sigurnosne agencije, odnosno medijskih natpisa da nije imenovana komisija za nadzor nad radom OSA-e , Zvizdić je za “Federalnu” kazao da je sastav svih državnih komisija usaglašen i izglasan u oba doma državnog parlamenta.

Bakirova besmislica

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH je kazao da nije iznenađen postavljanjem Osmana Mehmedagića, osobe bliske stranci SDA, na crnu listu SAD-a.

“Postavljanje na crnu listu SAD-a nazvati rezultatom tračeva po sarajevskim kafanama, kako se vrlo grubo i neargumentovano izrazio Izetbegović, potpuna je besmislica”, zaključio je Zvizdić, dodajući da “problem nije u SDA, nego u njenom rukovodstvu“.

Vezane vijesti

Mladi teško mogu naći posao bez političkih ili porodičnih veza

Studentica arhitekture Arijana Pirušić jedna je od oko 23.000 mladih ljudi koji planiraju napustiti Bosnu i Hercegovinu (BiH)…

“Washington Post”: Lider bosanskih Srba moli za Trumpov povratak, hvali Putina

Lider bosanskih Srba izjavio je u nedelju da se nada da će se bivši američki predsjednik Donald Tramp…

“Sve dok BiH ne preduzima mjere protiv Rusije, nema potrebe za jačanjem odbrane”

Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, obratio se danas javnosti na zvaničnom profilu ambasade objašnjavajući…
Total
0
Share