“Raspad” Dodikovog SNSD-a u Srebrenici

Grb opštine Srebrenica @wikimedia.org

Nakon što je polovinom septembra, na prethodnu ličnu najavu predsjednika SNSD-a, sa pozicije predsjednika Skupštine opštine (SO) Srebrenica smijenjen Ćamil Duraković, ovo mjesto na istoku BiH jedno vrijeme je, bar na lokalnom nivou, bilo van svih političkih zbivanja u entitetu Republika Srpska (RS).

Međutim, poznato i po ranijim turbulentnim dešavanjima, ne samo između srpskih i bošnjačkih političkih stranaka, nego i unutar njih samih, Srebrenica je ponovo postala centar političkih zbivanja ovog dijela BiH, ovaj put po vladajućem SNSD-u.

I nakon SNSD-a, SNSD

Naime, kako javljaju pojedini mediji, na jučerašnjoj sjednici SO Srebrenica smijenjen je Radomir Pavlović iz SNSD-a, a na njegovo mjesto izabran je Miloš Milovanović, također kadar SNSD-a.

Srebrenica je tako politički došla u situaciju prema kojoj u rušenju vladajuće većine, na čelu sa Dodikovim SNSD-om, učestvuje SDS, načelnik opštine i također jedan dio odbornika SNSD-a.

Dodikov “test” iz Srebrenice

Činjenica da je SNSD sam sebe poslao u opoziciju u Srebrenici nije ništa novo na političkom nebu Bosne i Hercegovine, ali je pomalo iznenađujuće jer je riječ o stranci Milorada Dodika, nečemu što je ranije bilo nepojmljivo.

Kako bilo, novu većinu u SO Srebrenica od sada čine čine po tri odbornika iz SNSD-a i SDS-a, dva DNS-a, po jedan iz SRS-a, DF-a i “Moja adresa Srebrenica“, te Salko Tursunović kao “nezavisni” odbornik.

Vezane vijesti

“Ako nam Evropa obustavi kreditiranje, Kina je rješenje za nas”

Govoreći u još jednom od intervjua za medije u bh. entitetu Republika Srpska (RS), ovaj put povodom neustavnog…

“Siđite u rudnik da vidite kako se hljeb zarađuje sa deset prstiju”

Povodom 32. godišnjice osnivanja Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Kakanj, u ovom je mjestu sinoć održana svečana…

SDA poziva stranačke izdajnike da zajedno, u jednom frontu, brane državu

Prije tri dana, 9. septembra, u sarajevskoj dvorani “Vistafon” održan je skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem…
Total
0
Share