“Raspakivanje vreća je početak raspakivanja mnogo čega u RS”

Mirko Šarović @YouTube

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas odlučila da se u Glavnom centru za brojanje otvore vreće i ponovno izvrši brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima u Republici Srpskoj (RS) za nivo predsjednika i potpredsjednika entiteta, uslijedile su mnogobrojne reakcije javnosti.

“Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje se vidi da je taj proces kontaminiran, te da nije moguće dati stvarne rezultate izbora“, kazao je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH, dodajući da će brojanje u glavnom centru biti javno, uz kamere i akreditovane posmatrače.

“Data je šansa pravdi”

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, pozdravio je današnju odluku CIK-a BiH, navodeći da je time data šansa pravdi i uvažen je zahtjev javnosti da se reaguje.

“Time će biti preispitane brojne nepravilnosti uočene tokom izbornog procesa. Raspakivanje vreća je početak raspakivanja mnogo čega kada su u pitanju opšti izbori“, zaključio je Šarović, poručujući na kraju da će ovaj proces dati stvarnu sliku izbornih rezultata na svim nivoima.

Vezane vijesti

Schmidt poništio zakon u RS: “Samo država BiH može raspolagati državnom imovinom”

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, upotrijebio je danas bonska ovlaštenja i poništio “Zakon o nepokretnoj imovini” bosanskohercegovačkog…

Institucije države BiH se namjerno blokiraju kako bi se Republika Srpska prikazala stabilnom

Govoreći danas o izbornim planovima sa svojim koalicionim partnerima u vezi zajedničkog kandidata za predsjednika entiteta Republika Srpska…

Dodik je malo nervozan: “Prepao se negativnog ambijenta i traži izlaznu varijantu”

Koliko je teško objasniti gdje i kuda ide trenutna politika Milorada Dodika u vezi s tzv. “vraćanjem nadležnosti,…
Total
1
Share