“Republika Srpska nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”

Milorad Dodik @YouTube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je već ranijih godina u emisiji “Telering”, ali od kako je ova emisija “prešla” na “RTRS”, Dodik se posljednjih nekoliko mjeseci praktično ustalio kao “redovan gost” kod Mate Đakovića.

Razlozi su više nego očiti, jer su mediji postali “idealno oružje” u rukama vladajućih političara širom svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, što Dodik više nego vješto koristi.

Upitan kako i na koji način će biti proslavljena “30. godišnjica Republike Srpske“, Dodik je kazao da će biti proslavljena “veoma moćno”

“Uspio sam”

On smatra da je njemu lično važno da “ljudi osjete da Republika Srpska postoji, da ima snagu i da nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”.

“Mislim da sam u tome uspio, prekinuvši prenos nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine“, zaključio je temu član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Vezane vijesti

“Rat je završio zahvaljujući HVO-u i našim saveznicima Armiji RBiH”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, boraveći danas u Širokom Brijegu gdje dodijeljivao odlikovanja ratnim jedinicama HVO-a, ponovo se dotakao…

Čudo izborne noći: Milorad Dodik nije smio proglasiti pobjedu

Nakon što su postali poznati rezultati Opštih izbora u Bosni i Hercegovini za sva tri člana Predsjedništva, najneizvjesnija…

“Ne možemo očekivati da se Srbi vrate pod hrvatsku i muslimansku vlast”

Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, često dalje zapaljive i kontradiktorne izjave s…
Total
0
Share