“Republika Srpska nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”

Milorad Dodik @YouTube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je već ranijih godina u emisiji “Telering”, ali od kako je ova emisija “prešla” na “RTRS”, Dodik se posljednjih nekoliko mjeseci praktično ustalio kao “redovan gost” kod Mate Đakovića.

Razlozi su više nego očiti, jer su mediji postali “idealno oružje” u rukama vladajućih političara širom svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, što Dodik više nego vješto koristi.

Upitan kako i na koji način će biti proslavljena “30. godišnjica Republike Srpske“, Dodik je kazao da će biti proslavljena “veoma moćno”

“Uspio sam”

On smatra da je njemu lično važno da “ljudi osjete da Republika Srpska postoji, da ima snagu i da nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”.

“Mislim da sam u tome uspio, prekinuvši prenos nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine“, zaključio je temu član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Vezane vijesti

“Fadil” Višković: Nije struja poskupila, nego ima najnižu cijenu u regionu!?

Koliko političari mogu otići daleko sa svojim izjavama uvjeravajući prvo sebe, pa onda i sve ostale da je…

Institucije države BiH se namjerno blokiraju kako bi se Republika Srpska prikazala stabilnom

Govoreći danas o izbornim planovima sa svojim koalicionim partnerima u vezi zajedničkog kandidata za predsjednika entiteta Republika Srpska…

“Orban mi je čestitao pobjedu na izborima”

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, zahvalio se danas putem društvene mreže Twitter mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na čestitkama koje…
Total
1
Share