“Republika Srpska nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”

Milorad Dodik @YouTube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je već ranijih godina u emisiji “Telering”, ali od kako je ova emisija “prešla” na “RTRS”, Dodik se posljednjih nekoliko mjeseci praktično ustalio kao “redovan gost” kod Mate Đakovića.

Razlozi su više nego očiti, jer su mediji postali “idealno oružje” u rukama vladajućih političara širom svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, što Dodik više nego vješto koristi.

Upitan kako i na koji način će biti proslavljena “30. godišnjica Republike Srpske“, Dodik je kazao da će biti proslavljena “veoma moćno”

“Uspio sam”

On smatra da je njemu lično važno da “ljudi osjete da Republika Srpska postoji, da ima snagu i da nije samoposluga gdje dolaze stranci i uzimaju šta hoće”.

“Mislim da sam u tome uspio, prekinuvši prenos nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine“, zaključio je temu član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Vezane vijesti

Vučić kao “majstor dramatike” namjerno želi Srbiju prikazati ugroženom

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, navodi da niko u Bosni i Hercegovini ne želi…

Dodik: “Zbog Džaferovića BiH može pogoršati odnose sa Rusijom”

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što je dobio pozivno pismo Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine da učestvuje na…

BiH na 17. mjestu u svijetu po broju artiljerijskog oružja

Bosna i Hercegovina nalazi se na 123. mjestu po vojnoj moći u godišnjem izvještaju “Global Firepower”, u kojem…
Total
1
Share