RTRS: Fabrike oružja u FBiH u trećoj smjeni skladište oružje za “ne daj bože”

RTRS o proizvodnji oružja u FBiH @YouTube

Koliko televizijski prilozi mogu biti i dobro i loše interpretirani možda najbolje pokazuje primjer koji je bh. entitetska Radio Televizija Republike Srpske (RTRS) uradila na primjeru proizvodnje, prodaje i skladištenja naoružanja u drugom dijelu BiH, odnosno u Federaciji BiH.

Gotovo svaki dan na tv ekranima ili u ostalim medijima možemo vidjeti kako se susjedne države, Srbija i Hrvatska dodatno naoružavaju kupujući najsavremenije oružje, poput lovačkih aviona ili modernih rakeŧnih sistema.

S druge strane, svaka kupovina oružja ili donacija istog prema Oružanim snagama BiH praktično se od pojedinih političkih stranaka u BiH, i njima bliskih medija, dočekuje “na nož”, smatra se nepotrebnim i suvišnim.

Nevjerovatne tvrdnje

Koliko je daleko otišla ova priča, definiŧivno najbolje pokazuje prilog koji je 25. novembra objavio RTRS u emisji “Pečaŧ” o “proizvodnji oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine“.

Dio koji smo izdvojili za naslov ove vijesti “starta” od 8. minute videa, i možete ga pogledati čim pokreneŧe video.

Video: YouTube/RTRS

Vezane vijesti

“Protesti nezadovoljnih radnika u BiH su prošlost”

Svoju novu predizbornu tribinu, u vrijeme dok još uvijek nije niti zvanično počela izborna kampanja u Bosni i…

“Građanska BiH nikada neće postojati, zbog toga smo imali rat”

Komentarišući jučer donešenu odluku MUP-a Kantona Sarajevo da zabrani proteste ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, portparol SNSD-a…

Tamo gdje vlada HDZ nema konstitutivnosti Srba, ćiriličnog pisma i srpskog jezika

Iako je Ustavom propisano drugačije, u novoizabranoj Vladi Posavskog kantona (PK) ne postoji nijedan ministar iz reda srpskog…
Total
0
Share