Ruska Državna duma: “Nije tragedija ako se otkaže utakmica sa Bosancima”

Fudbalski savez BiH @Twitter

Zamjenik Državne dume Ruske Federacije Dmitrij Pirog, u razgovoru za ruski portal “Sport-Express”, reagovao je na vijest o mogućem otkazivanju prijateljske fudbalske utakmice između Rusije i BiH.

“Još jednom vidimo kako iz vedra neba raspiruju antiruske osjećaje, privlače pažnju na sebe. Očito, takve izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa sportom. Politika u svom najčišćem obliku. Ne smijemo zaboraviti da prijateljske utakmice ne spadaju u nadležnost UEFA-e. Iz ovoga možemo zaključiti da je želja da se poremeti utakmica između Rusije i BiH ‘ljuljanje čamca’ i još jedan razlog za skupljanje političkih poena”, rekao je Pirog.

“Ponašajmo se trezveno”

Zamjenik ruske Državne dume je također napomenuo da Bosanci nisu jedini s kojima se mogu igrati prijateljske utakmice.

“S druge strane, fudbalski svijet nije se okupio samo oko evropskih reprezentacija, a o Bosni da i ne govorimo. Mislim da bi Ruski fudbalski savez mogao dobro razmotriti mogućnost pozivanja protivnika iz Latinske Amerike ili Afrike na prijateljske utakmice. Nivo takvih reprezentacija kao što su, na primjer, Čile, Kolumbija, Ekvador, Nigerija ili Kamerun, nije ni po čemu inferiorniji od Bosanaca. U planu je i utakmica s Iranom. Oni su dobar i jak protivnik. Uglavnom, imamo s kim igrati prijateljske utakmice. Ne vidim nikakvu tragediju u slučaju otkazivanja utakmice s Bosancima. Gledajmo trezveno na situaciju”, dodao je Pirog.

Vezane vijesti

Život u BiH: “Bolje biti bogat i zdrav, nego siromašan i bolestan”

Danas je u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH) usvojen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu…

Dječija kupatila UKC-a Republike Srpske izgledaju kao da su “crna rupa”

Fotografije dječjeg odjela pulmologije na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci, koje su ovih dana…

Novalić: “Građanima moramo olakšati novonastalu krizu”

Iako i iz entiteta Republika Srpska (RS), kao i iz Federacije BiH, već danima pristižu najave o mogućnosti…
Total
14
Share