Samo Dodik može izjaviti da će se zbog njega sukobiti SAD i EU

Milorad Dodik @danas.ba/ilustracija

Govoreći danas na konferenciji za novinare u Banjaluci, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je da je optužnica Tužilaštva BiH protiv v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića i njega lično “sraman čin koji predstavlja političko nasilje”.

Iako za njega iza optužnice navodno stoji “sila u obliku američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini”, Dodik je ipak poručio da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH.

Poznati bosanskohercegovački novinar i bloger, Slobodan Vasković, čije su teme istraživanja često vodeći medijski sadržaji u državi, na svom je blogu u 17 tačaka prokomentarisao današnje obraćanje entitetskog predsjednika medijima i javnosti.

Potpuno van sebe

“Milorad Dodik u ovom trenutku nema nikakav pregled daljih dešavanja, koja se tiču, primarno, njegove političke sudbine, nakon što je protiv njega podignuta optužnica. Održao je pres, pokušavajući da bude miran, ali daleko je od svake ravnoteže“, napisao je Vasković, te nastavio:

“Njegov pokušaj da baci ‘kost’ između SAD i EU, zavadi da dva gigantska subjekta, navodeći kako se EU nije oglasila o optužnici koja je podignuta protiv njega, je prejeftina, providna manipulacija koja svjedoči da, uprkos naporima da izgleda miran, njime dominira panika. Samo osoba potpuno van sebe, što Dodik jeste, može javno reći da će se zbog njega sukobiti SAD i EU“.

Kompletan Vaskovićev članak možete pročitati na OVOM linku.

Vezane vijesti

“Mi nismo u izolaciji, imamo prijatelje u Kini i Rusiji”

Nakon što je Njemačka objavila da je u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) zaustavila realizaciju četiri infrastrukturna projekta…

“Unutar probosanskog bloka pokušavaju izazivati sukobe”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH govorio je danas o…

Dario Kordić ostaje ratni zločinac, “glupo je tvrditi drugačije”

Mario Karamatić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, komentarisao je danas,…
Total
0
Share