“Samo usvojite zaključke o ukidanju VSTV-a, sve ostalo povlačimo”

Igor Crnadak @YouTube

Pritisci predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda nisu samo usmjereni na predstavnike njegovih “koalicionih” parnetra u vlasti na nivou države ili možda međunarodnu zajednicu, nego su očito “tajno” usmjereni i na opoziciju u entitetu Republika Srpska (RS).

Upravo jednu takvu činjenicu izrekao je sinoć Igor Crnadak, potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

“Sasvim je jasno da veliko srbovanje Milorada Dodika ima za cilj samo da se zaštiti kriminal SNSD-a i ljudi koji su mu bliski“, kazao je Crnadak gostujući sinoć na “BN” televiziji.

Potpredsjednik PDP-a navodi da se o tome javno ne priča i da se “od svega pravi fasada nacionalističkih priča“.

“Samo im je pravosuđe bitno”

“Imam informaciju da je, uoči posebne sjednice Narodne skupštine RS, jedan član vladajuće koalicije došao u skupštinski Klub poslanika SDS-a i tražio da se jednoglasno usvoje zaključci o ukidanju VSTV-a BiH (Visokog i sudskog tužilačkog vijeća) na prostoru RS, a da će zauzvrat sve ostalo da povuku”, tvrdi Crnadak.

“Njima je samo važno da kontrolišu pravosuđe. Sve ostalo bi stavili ad acta“, zaključio je potpredsjednik PDP-a.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Federacija BiH “uzvraća udarac”: Susjedna Hrvatska mora izmjeniti svoj Izborni zakon

Tekst “Deklaracije o zaštiti multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine” usaglasila je danas većina stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta…

Galijašević: “U Sarajevu žive Bošnjaci, Turci, Arapi, Pakistanci, Saudijci…”

Dževad Galijašević, “samoproglašeni” ekspert za borbu protiv terorizma i omiljeni sagovornik dijela medija u bh. entitetu RS, smatra…

Spomenici propadaju, narod se masovno iseljava i umire od korone, ali nikoga nije briga

Teško je ne primjetiti da se u Bosni i Hercegovini, gledano iz ugla onih koji su na vlasti…
Total
0
Share