Sanja Vlaisavljević: “Ovo je moja domovina”

Sanja Vlaisavljević @YouTube

“Nije me strah, ne bojim se”, riječi su Sanje Vlaisavljević, izrečenih sinoć nakon što je proteklih dana u medijima objavljen njen intervju u kome tvrdi da su “svinjetina, Djed Mraz i novogodišnji ukrasi protjerani iz Sarajeva”.

Sanja Vlaisavljević se trenutno nalazi na poziciji savjetnice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, na čijem je čelu ministrica iz reda HDZ-a BiH, Ankica Gudeljević.

S druge strane, Vlaisavljević obavlja i funkciju docenta na Studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te je vjerovatno iz tih razloga i upriličeno njeno gostovanje sinoć u programu “RTV HB.

Smaknuće i protjerivanje

“Kada ne bih u Mostar, Stolac, Široki Brijeg ili Grude mogla ući čistog obraza, tada bih se nesigurno osjećala“, objasnila je Vlaisavljević, dodajući da je kritikuju i pozivaju na njeno smaknuće i protjerivanje oni koji nisu nikada kročili u te gradove.

Komentarišući prekjučerašnji sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Vlaisavljević je izrazila nadu u postizanje koncenzusa kako bi Federacija BiH konačno počela funkcionisati.

Ovo je moja domovina“, poručila je na kraju Vlaisavljević, inače nekadašnja dugogodišnja direktorica poznatog sarajevskog i bh. udruženja “Centar za kulturu dijaloga“.

Vezane vijesti

Javno priznanje: “Republika Srpska definitivno ima problem zbog sankcija”

Zora Vidović, ministrica finansija bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) kazala je danas da ovaj entitet definitivno ima problem…

“Ukoliko ne pobijedi SNSD, za šest mjeseci neće biti Republike Srpske”

Milorad Dodik, kandidat SNSD-a za predsjednika entiteta Republika Srpska (RS) na predstojećim Opštim izborima u Bosni i Hercegovini,…

“Dabogda Bošnjaci samo 24 sata došli u poziciju Hrvata u BiH”

Ivo Miro Jović, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda hrvatskog naroda, kazao je večeras da…
Total
0
Share