Sanja Vlaisavljević: “Ovo je moja domovina”

Sanja Vlaisavljević @YouTube

“Nije me strah, ne bojim se”, riječi su Sanje Vlaisavljević, izrečenih sinoć nakon što je proteklih dana u medijima objavljen njen intervju u kome tvrdi da su “svinjetina, Djed Mraz i novogodišnji ukrasi protjerani iz Sarajeva”.

Sanja Vlaisavljević se trenutno nalazi na poziciji savjetnice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, na čijem je čelu ministrica iz reda HDZ-a BiH, Ankica Gudeljević.

S druge strane, Vlaisavljević obavlja i funkciju docenta na Studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te je vjerovatno iz tih razloga i upriličeno njeno gostovanje sinoć u programu “RTV HB.

Smaknuće i protjerivanje

“Kada ne bih u Mostar, Stolac, Široki Brijeg ili Grude mogla ući čistog obraza, tada bih se nesigurno osjećala“, objasnila je Vlaisavljević, dodajući da je kritikuju i pozivaju na njeno smaknuće i protjerivanje oni koji nisu nikada kročili u te gradove.

Komentarišući prekjučerašnji sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Vlaisavljević je izrazila nadu u postizanje koncenzusa kako bi Federacija BiH konačno počela funkcionisati.

Ovo je moja domovina“, poručila je na kraju Vlaisavljević, inače nekadašnja dugogodišnja direktorica poznatog sarajevskog i bh. udruženja “Centar za kulturu dijaloga“.

Vezane vijesti

Komšić u Španiji: Kraljica Letizia na ručku sa predsjednikom Bosne i Hercegovine

Španski kralj Felipe VI održati će danas sastanak sa predsjednikom Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, glase mnogobrojni naslovi…

“Vojin Mijatović je kukavičije jaje kojeg je postavio Dodik”

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, predao je danas…

“Hvala prijateljima u Izraelu: Čovićev “HNS” priznaje Jeruzalem kao glavni grad

Udruženje koje okuplja većinu hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini, “Hrvatski narodni sabor” (HNS), moglo bi pokrenuti službenu…
Total
1
Share