Sanja Vlaisavljević: “Ovo je moja domovina”

Sanja Vlaisavljević @YouTube

“Nije me strah, ne bojim se”, riječi su Sanje Vlaisavljević, izrečenih sinoć nakon što je proteklih dana u medijima objavljen njen intervju u kome tvrdi da su “svinjetina, Djed Mraz i novogodišnji ukrasi protjerani iz Sarajeva”.

Sanja Vlaisavljević se trenutno nalazi na poziciji savjetnice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Ministarstvu civilnih poslova BiH, na čijem je čelu ministrica iz reda HDZ-a BiH, Ankica Gudeljević.

S druge strane, Vlaisavljević obavlja i funkciju docenta na Studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te je vjerovatno iz tih razloga i upriličeno njeno gostovanje sinoć u programu “RTV HB.

Smaknuće i protjerivanje

“Kada ne bih u Mostar, Stolac, Široki Brijeg ili Grude mogla ući čistog obraza, tada bih se nesigurno osjećala“, objasnila je Vlaisavljević, dodajući da je kritikuju i pozivaju na njeno smaknuće i protjerivanje oni koji nisu nikada kročili u te gradove.

Komentarišući prekjučerašnji sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Vlaisavljević je izrazila nadu u postizanje koncenzusa kako bi Federacija BiH konačno počela funkcionisati.

Ovo je moja domovina“, poručila je na kraju Vlaisavljević, inače nekadašnja dugogodišnja direktorica poznatog sarajevskog i bh. udruženja “Centar za kulturu dijaloga“.

Vezane vijesti

“Fašizam u Mostaru mora biti kažnjen”

Nakon što je objavljena informacija da je nacionalni spomenik “Partizansko groblje” u Mostaru u noći sa utorka na…

Građani BiH zbog “neplaćenih kazni” srušili server “IDDEEA”-e

Kako je saopšteno iz državne agencije, građani Bosne i Hercegovine na internet stranici “Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju…

“BiH treba decentralizovati i regionalizovati bez ikakvih etničkih obilježja”

Zanimljivo gostovanje imao je sinoć Vuk Drašković na “Face TV”, inače poznati srbijanski političar i pisac, te nekadašnji…
Total
1
Share