Šarović: “Republika Srpska je isključivo izložena osudama i prijetnjama”

Mirko Šarović @YouTube

Do prije nekoliko godina jednostavno se nije mogli niti zamisliti da će u posljednjih nekoliko mjeseci politička podrška predsjedniku SNSD-a, i aktuelnom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, pristizati iz Hrvatske i Mađarske.

Ali to se upravo i dogodilo, činjenica je koju je danas posebno podcrtao i predsjednik SDS-a Mirko Šarović zamjerajući Dodiku što entitet Republika Srpska (RS) “oslanja samo na podršku” ove dvije države.

“Ako Dodik misli da se RS može osloniti samo na podršku Hrvatske i Mađarske, grdno se prevario. Vrijeme će pokazati koliko je to iskrena i dugoročna podrška”, smatra predsjednik SDS-a.

“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Osude i prijetnje prema RS

Da su stvari sada postale mnogo ozbiljnije u odnosu na prethodne Dodikove “političke vratolomije“, pokazuje i činjenica da je ovaj dio BiH, kako navodi Šarović, “dospio u žižu interesovanja svih svjetskih sila isključivo u negativnom kontekstu“.

“Sve što na tom nivou možemo čuti su osude i prijetnje“, zaključio je Šarović.

Vezane vijesti

“Nije Čović lud, zna on šta radi”

Profesor na Franjevačkoj teologiji Sarajevo i osnivač Interreligijskog hora “Pontanima”, fra Ivo Marković, komentarisao je izjave Dragana Čovića…

“Hrvatska želi dominaciju, tutorstvo i pokroviteljstvo nad BiH i Bošnjacima”

Zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Šemsudin Mehmedović, oglasio se na svom Facebook profilu u vezi tvrdnji…

Čović traži da jedan hrvatski glas vrijedi kao deset bošnjačkih

Razgovori u Neumu oko izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini neslavno su završili u nedjelju, a svako…
Total
0
Share