Šarović: “Republika Srpska je isključivo izložena osudama i prijetnjama”

Mirko Šarović @YouTube

Do prije nekoliko godina jednostavno se nije mogli niti zamisliti da će u posljednjih nekoliko mjeseci politička podrška predsjedniku SNSD-a, i aktuelnom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, pristizati iz Hrvatske i Mađarske.

Ali to se upravo i dogodilo, činjenica je koju je danas posebno podcrtao i predsjednik SDS-a Mirko Šarović zamjerajući Dodiku što entitet Republika Srpska (RS) “oslanja samo na podršku” ove dvije države.

“Ako Dodik misli da se RS može osloniti samo na podršku Hrvatske i Mađarske, grdno se prevario. Vrijeme će pokazati koliko je to iskrena i dugoročna podrška”, smatra predsjednik SDS-a.

“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Osude i prijetnje prema RS

Da su stvari sada postale mnogo ozbiljnije u odnosu na prethodne Dodikove “političke vratolomije“, pokazuje i činjenica da je ovaj dio BiH, kako navodi Šarović, “dospio u žižu interesovanja svih svjetskih sila isključivo u negativnom kontekstu“.

“Sve što na tom nivou možemo čuti su osude i prijetnje“, zaključio je Šarović.

Vezane vijesti

Ljeto nam se vratilo, stižu temperature do 38 stepeni Celzijusa

Nakon dugog perioda kiša i vremena koje u takvim količinama nije uopšte bilo svojstveno prvim danima, ali i…

“Zahvaljujući” entitetu RS: Broj vojnika EUFOR-a u BiH se udvostručuje!?

Mirovna misija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, EUFOR, trebala bi u narednih nekoliko mjeseci biti pojačana dodatnim…

Gdje god da se okrene, Dodik vidi “samo” muslimane

U svom još jednom istupu na društvenim mrežama, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) sinoć je kritikovao čak…
Total
0
Share