Šarović: “Republika Srpska je isključivo izložena osudama i prijetnjama”

Mirko Šarović @YouTube

Do prije nekoliko godina jednostavno se nije mogli niti zamisliti da će u posljednjih nekoliko mjeseci politička podrška predsjedniku SNSD-a, i aktuelnom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, pristizati iz Hrvatske i Mađarske.

Ali to se upravo i dogodilo, činjenica je koju je danas posebno podcrtao i predsjednik SDS-a Mirko Šarović zamjerajući Dodiku što entitet Republika Srpska (RS) “oslanja samo na podršku” ove dvije države.

“Ako Dodik misli da se RS može osloniti samo na podršku Hrvatske i Mađarske, grdno se prevario. Vrijeme će pokazati koliko je to iskrena i dugoročna podrška”, smatra predsjednik SDS-a.

“Podjela vojske, sistema PDV-a i pravosuđa se ne može izvesti bez rata”

Osude i prijetnje prema RS

Da su stvari sada postale mnogo ozbiljnije u odnosu na prethodne Dodikove “političke vratolomije“, pokazuje i činjenica da je ovaj dio BiH, kako navodi Šarović, “dospio u žižu interesovanja svih svjetskih sila isključivo u negativnom kontekstu“.

“Sve što na tom nivou možemo čuti su osude i prijetnje“, zaključio je Šarović.

Vezane vijesti

Da li će “BH Telecom” smanjiti cijenu pretplate korisnicima kablovske televizije!?

Nakon što su 1. januara 2021. godine iz programske šeme kablovskog operatera “Telemach” izbačeni kanali “Arena Sport” izbio…

Schmidt želi spriječiti rat, poziva na uvođenje “personalnih sankcija Dodiku”

Visoki predstavnik UN-a u Bosni i Hercegovini (BiH) Christian Schmidt izjasnio se protiv podjele BiH, te je pozvao…

Krišto: “Boriću se za ostanak mladih osoba u Bosni i Hercegovini”

Borjana Krišto, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda hrvatskog naroda i zamjenica predsjednika HDZ-a…
Total
0
Share