“SDA je mogla biti u vlasti, ali se nismo pristali odreći Željka Komšića”

Bakir Izetbegović @YouTube

Večeras je u Vogošći održan predizborni skup Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) uoči vanrednih izbora za opštinskog načelnika.

Migdadu Hasanoviću, kandidatu SDA za načelnika Vogošće, večeras je podršku pružio i predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

Direktne ponude

Komentarišući između ostalog i proces formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini, Izetbegović je kazao da je SDA mogla biti u vlasti da je on “pristao na to da se odmakne od “Demokratske fronte” Željka Komšića.

“Imao sam direktne ponude. Možda ovi iz ‘Trojke‘ dopuštaju da im se naredi ko je legitiman, a ko nije, ali SDA-u niko neće naređivati”, poručio je Izetbegović, dodajući da je pokušaj izbacivanja SDA iz vlasti “bolesna želja za vlašću onih koji vode servilnu politiku s ciljem dobijanja pozicija“.

Povjerenje i ugled

Predsjednik SDA je kazao i da stranci žele pocijepati probosanski blok, umanjiti mu snagu i “od osmorka, šestorka ili trojka dobiju ono što nisu mogli dobiti od SDA”.

“Mi nismo za tri decenije izgubili povjerenja i ugleda kao oni (op.a. – ‘Trojka’) za tri mjeseca”, poručio je Izetbegović.

Vezane vijesti

“Bosnom i Hercegovinom vladaju politički kriminalci, koji kontrolišu stranke i medije”

U Bosni i Hercegovini postoji jedna lijepa izreka – “s kim si, takav si” – odnosno s kim…

Dragan Čović traži premještanje ureda OHR-a u Mostar?

Govoreći o načinu na koji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donosi odluke, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović…

Sebija Izetbegović zadovoljno poručuje: “Skoro da ne može bolje”

Nakon što je sinoć objavljen video snimak odbrane doktorske disertacije direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS), danas…
Total
2
Share