SDP-u je draža Bradara koja dočekuje Kordića, nego SDA

Bakir Izetbegović u Tešnju @Facebook

Gostujući u utorak u programu “Federalne” televizije, u emisiji “Mreža”, predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovarao je između ostalog i na pitanje o tome “koliko su probosanske stranke krive za ono što im se dešava”.

Predsjednik SDA navodi da je ova stranka, prije pet godina kada je bila pobjednik izbora ponudila SDP-u BiH da zajednički naprave probosanski blok.

“Željeli bi da nema SDA”

“Odbili su nas tada. Ni sada nisu htjeli da sjednu sa nama. Iako mi želimo da sjednemo i razgovaramo, oni to odbijaju”, kazao je Izetbegović, dodajući da je SDP-u BiH sada bliža Lidija Bradara, koja je sa osmijehom na licu dočekuje Darija Kordića krivog za masakr u Ahmićima, nego SDA.

Govoreći o razlozima takvih poteza “Osmorke”, predsjednik SDA smatra da su njegovi politički oponenti u Federaciji BiH dovedeni do stanja očaja u kojem im pomaže i međunarodna zajednica.

“Oni nas ne vole i zato bi voljeli da nema SDA, da nema njenog predsjednika, da nema ovakvog rukovodstva i uspjeha SDA“, zaključio je temu Izetbegović.

Vezane vijesti

Cvijanović: “Još jedan u nizu dosadnih Bećirovićevih romana”

Nakon što je danas u svom saopštenju za medije član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović…

Twitter uveo “sankcije” Gorici Dodik

Nakon što su Sjedinjene Američke Države (SAD) prije sedam dana uvele sankcije njenom ocu Miloradu Dodiku, zbog “koruptivnih”…

SIPA ispitivala Dodika u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo “napad na ustavni poredak BiH”

Kako prenose brojni bh. mediji, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik danas je dao izjavu nadležnim…
Total
0
Share