SNSD ciljano proziva opoziciju u RS: Zašto “ne branite” Dodika!?

Milorad Dodik @hrt.hr

Da postoji više načina na koje se može dodatno “uništiti i politički obezvrijediti opozicija” pokazuje i današnji primjer Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Nakon što je, kako navodi državni ministar, “šira društvena zajednica digla glas protiv političkog progona i iznuđene optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika – podanička opozicija i dalje šuti“, prenosi “RTRS“.

U strahu od stranaca

Košarac, koji je također i visokopozicionirani član vladajućeg SNSD-a u manjem bh. entitetu, smatra da je “opozicija u strahu od svojih nalogodavaca i stranih finansijera“, te zbog toga ni na koji način “ne žele osuditi napad na instituciju predsjednika RS“.

“Njihova glasna šutnja znači podršku nasilju nelegitimnog stranca koji nameće zakone usmjerene protiv Republike Srpske“, poručio je između ostalog državni ministar.

Vezane vijesti

Jučer osuđen na zatvorsku kaznu, danas unaprijeđuje zatvorski sistem u FBiH

Da javnost u Bosni i Hercegovini više ništa ne može iznenaditi pokazuju dvije vijesti objavljene u domaćim medijima…

Dodik se vratio na “fabričke postavke”: “Bećirovića su izabrali muslimani”

Komentarišući jučerašnju izjavu Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republike…

SDA: Konakoviću i Forti ministarstva, Sarajlijama zagađenje

Koliko su uspješni “Trojkini” programi i strategije najbolje potvrđuje jučerašnji izvještaj o indeksu kvalitete zraka, prema kojem je…
Total
0
Share