SNSD pravi “VSTS RS” bez pravnika i sudija Ustavnog suda

Mirko Šarović @YouTube

Veoma važnu činjenicu primjetili su opozicioni predstavnici u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska tokom današnje sjednice Narodne skupštine na kojoj se raspravljalo o entitetskom Zakonu o visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS).

Kako navodi Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), ovaj zakon predstavlja jedino “platformu SNSD-a za naredne izbore“.

“On samo služi svrsi kao platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi. Mi tu ne želimo da budemo saučesnici“, kazao je Šarović, dodajući da je najčudnije u svemu da će “zakon stupiti na snagu za godinu dana”.

Obmana građana

Pa ipak, ono što je najviše začudilo opozicione predstavnike u entitetu RS jeste i činjenica da su “najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda” isključeni iz procesa donošenja entitetskog zakona o VSTS-u, što nema nikakvog smisla.

“Mi jesmo za vraćanje nadležnosti, ali nećemo da učestujemo u prevarama SNSD-a. Obmanjuju građane samo zbog izbora, kako bi za sebe obezbijedili još jedan mandat“, zaključio je predsjednik SDS-a.

Vezane vijesti

Schmidt nazvao glupim Dodikove secesionističke poteze

Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH), komentarisao je danas odluku koju je nametnuo…

“Nikada nisam rekao kako očekujem osuđujuću presudu Novaliću”

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, kazao je večeras da, ako su optužbe da je vršio pritisak na pravosuđe…

Sud BiH oslobodio Dragana Vikića

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je danas nekadašnjeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike BiH (RBiH)…
Total
0
Share