Šta je zajedničko svim strankama u RS? “Mržnja” protiv Đilasa…

Dragan Đilas @YouTube

Nakon što su to ranije jučer uradili skoro svi opozicioni predstavnici iz entiteta Republika Srpska (RS), iznoseći optužbe na račun pojedinih opozicionih stranaka u Srbiji, isto je danas uradio i Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda.

Naime, Dodik je danas komentarisao tvrdnje dijela opozicije u Srbiji da tamošnja vladajuća “Srpska napredna stranka” (SNS) za predstojeće izbore u Srbiji intezivno prikuplja glasove u BiH, odnosno u entitetu Republika Srpska.

Svi za Vučića, svi protiv Đilasa

“Zašto se ti isti nisu založili da Srbi iz RS imaju automatski državljanstvo Srbije i po tom osnovu predviđena (op.a. izborna) prava”, kazao je danas predsjednik SNSD-a u izjavi za medije.

Na izjave lidera opozicije u Srbiji Dragana Đilasa, o tome kako SNS predsjednika Aleksandra Vučića u Srbiju “uvozi glasače iz RS“, na isti način su reagovale i opozicione i vladajuće stranke u ovom dijelu BiH, jasno stavljajući do znanja da ne žele ni u kom slučaju “izgubiti podršku predsjednika Srbije“.

Vezane vijesti

Prvo priznanje iz RS da 9. januar ne treba obilježavati ako to nekoga vrijeđa

Osim što je proglašen kao “neustavan” dan od strane Ustavnog suda BiH, posljednjih su se godina politički istupi…

Dodikovo priznanje na papiru: “Republika Srpska se ne planira otcijepiti od BiH”

Kako se navodi u 29. izvještaju bh. entiteta Republike Srpske (RS) dostavljenom Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), “Republika…

Kako Zoran Milanović ulazi u BiH bez ikakvih najava?

Dragan Bursać, poznati bosanskohercegovački književnik, novinar i kolumnista, osvrnuo se danas na zabranu posjete srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću…
Total
0
Share