“Suverenitet Republike Srpske se ne dobija objavama na Twitteru”

Denis Bećirović @YouTube

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda reagovao je danas na izjave Milorada Dodika, predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), koji je ranije tokom dana izjavio da “Bosna i Hercegovina nema suverenitet, jer je suverenitet dat entitetima”.

Odgovarajući Dodiku, Bećirović izjavio da je suverenitet Bosne i Hercegovine “jasno i precizno utvrđen Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH”.

Dodikove besmislice

Suverenitet se ne stiče tviter i drugim objavama političkih zvaničnika, već neupitno pripada samo Bosni i Hercegovini”, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Izjave predsjednika manjeg bh. entiteta Bećirović je nazvao običnom besmislicom, dodajući da je BiH punopravni član Ujedinjenih nacija i da kao takva, pored teritorije i stalno nastanjenog stanovništva, ima i suverenitet.

“Ukoliko ne bi posjedovala jedan od navedenih elemenata, ne bi imala ni status države i međunarodnopravni subjektivitet. Dakle, samo BiH ima suverenitet, a ne njeni entiteti“, kazao je između ostalog Bećirović.

Vezane vijesti

Otvoren slučaj policijske službenice koja je pomagala Sulejmanoviću

Nenad Nešić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, potvrdio je jutros za srbijanske medije da se…

NATO šalje novih 1.700 vojnika u BiH da ukloni Dodika sa vlasti

Duško Perović, šef Predstavništva bh. entiteta Republike Srpske (RS) u glavnom gradu Rusije izjavio je danas da stranci…

“Milanović muslimane iz BiH predstavlja kao manje vrijedne ljude”

Iz Ureda za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) navodi se da…
Total
0
Share