Sve je manje vremena da se udovolji Čovićevim zahtjevima

Angelina Eichhorst @YouTube

Jutros je u Sarajevu započela još jedna runda političkih pregovora o izmjeni izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini (BiH), a jedna od učenica razgovora je i Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

“U ovom trenutku još uvijek ništa nije razmatrano u smislu konkretnijih rješenja i detalja kada su u piŧanju izmjene Izbornog zakona BiH“, kazala je Eichhorst.

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove navela je da će u naredna tri do četiri dana održati razgovore sa svim političkim akterima koji su zainteresovani i uključeni u ove procese.

“Želimo da se u BiH osiguraju pravični i transparentni izbori, iako je država trenutno u dubokoj krizi. Ovim susretima i razgovorima želimo da podstaknemo nadu kod građana ove države koji žele da nam pomognu da se dođe do kvaliteŧnih rješenja”, navela je Eichhrost.

“Bliskost” s Draganom Čovićem

Izaslanica EU je istakla da će tokom dana imati i sastanke sa predstavnicima Cenŧralne izborne komisije BiH, kao i predstavnicima nevladinog sektora.

Kako se u pojedinim medijima u BiH tokom proteklih sedmica “provlačila teza” da Angelina Eichhorst ima stavove, po pitanju izmjena Izbornog zakona, jako bliske stavovima predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, upravo je ta teza danas iskorištena kao konstatacija u jednoj od Twitter objava na ovoj druušŧvenoj mreži.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Zbog jednog Dodikovog “prijatelja” mi danas imamo 26 neprijatelja

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, govorio je sinoć o aktuelnoj političkoj, ali i svakoj drugoj krizi u Bosni i…

Dizel gorivo u RS se “može kupiti” i za 2,6 KM

Ono što se već sedmicama i mjesecima očekivalo, sve su prilike da se pojavilo u bosanskohercegovačkom entitetu Republika…

Majkić: “O ukidanju akciza na gorivo tek krajem augusta”

Dušanka Majkić, delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH), kazala je danas da je Zakon…
Total
1
Share