Sve je manje vremena da se udovolji Čovićevim zahtjevima

Angelina Eichhorst @YouTube

Jutros je u Sarajevu započela još jedna runda političkih pregovora o izmjeni izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini (BiH), a jedna od učenica razgovora je i Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

“U ovom trenutku još uvijek ništa nije razmatrano u smislu konkretnijih rješenja i detalja kada su u piŧanju izmjene Izbornog zakona BiH“, kazala je Eichhorst.

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove navela je da će u naredna tri do četiri dana održati razgovore sa svim političkim akterima koji su zainteresovani i uključeni u ove procese.

“Želimo da se u BiH osiguraju pravični i transparentni izbori, iako je država trenutno u dubokoj krizi. Ovim susretima i razgovorima želimo da podstaknemo nadu kod građana ove države koji žele da nam pomognu da se dođe do kvaliteŧnih rješenja”, navela je Eichhrost.

“Bliskost” s Draganom Čovićem

Izaslanica EU je istakla da će tokom dana imati i sastanke sa predstavnicima Cenŧralne izborne komisije BiH, kao i predstavnicima nevladinog sektora.

Kako se u pojedinim medijima u BiH tokom proteklih sedmica “provlačila teza” da Angelina Eichhorst ima stavove, po pitanju izmjena Izbornog zakona, jako bliske stavovima predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, upravo je ta teza danas iskorištena kao konstatacija u jednoj od Twitter objava na ovoj druušŧvenoj mreži.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Prestrašeni Švicarci: “Sarajevski aerodrom – raj za sve varijante virusa korona”

Zbog jake magle, putnici na letu za Švicarsku morali su jučer otkazati let iz Sarajeva za Cirih koji…

Neka sada nastave gledati “Zadrugu” i popunjavati formulare za radne vize

Bosna i Hercegovina je jedinstvena, suverena i nezavisna država, ovdje žive pošteni i čestiti ljudi. Slijedi obračun sa…

“Džamija je odlučila da se izabere Komšić u Predsjedništvo BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a gostovao je večeras u centralnom…
Total
1
Share