“Takvo ministastvo unutrašnjih poslova RS ne treba da postoji”

Pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS tokom neustavne proslave “Dana RS” @YouTube

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas o ulozi i odgovornosti Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kako za počinjene zločine tokom “rata iz devedesetih” u BiH, tako i o njihovom defileu tokom jučerašnje neustavne proslave “Dana RS”.

“Šta očekivati od ministarstva koje je sljedbenik policije čije su pojedine jedinice presuđene u Hagu. Gotovo sve zločine nad logorašima u Prijedoru proveli su pripadnici te policije“, kazao je Salkić, posenbo se osvrnuvši na pjesmu koja se mogla čuti jučer od strane jedinice “specijalne policije” RS.

Ne može garantovati sigurnost

“Upravo defile pokazuje da se ništa nije promijenilo. Pjesma koju smo svi mogli čuti je najbolji pokazatelj da takvo ministastvo unutrašnjih poslova ne treba da postoji“, kazao je u nastavku Salkić, te zaključio:

“Takva policija meni, Bošnjacima, Hrvatima ne može dati sigurnost“.

Tužba protiv organizatora

Gostujući danas u programu “N1” televizije potpredsjednik entiteta RS je kazao je da je zvanično podnio krivičnu prijavu protiv organizatora proslave neustavnog “Dana RS”, uz napomenu da “Tužilaštvo BiH sada ima obavezu da reaguje“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Nije Čović lud, zna on šta radi”

Profesor na Franjevačkoj teologiji Sarajevo i osnivač Interreligijskog hora “Pontanima”, fra Ivo Marković, komentarisao je izjave Dragana Čovića…

Gosti na Bjelašnici i Jahorini: “Ovdje se čini kao da nema virusa”

Dok većina evropskih država nameće nova ograničenja kako bi obuzdala širenje Omikron soja virusa korona, Bosna i Hercegovina…

“Dodik zaista vjeruje da je Bogom dan da čuva Republiku Srpsku”

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, govorio je sinoć o potezima aktuelne vlasti u…
Total
4
Share