“Takvo ministastvo unutrašnjih poslova RS ne treba da postoji”

Pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS tokom neustavne proslave “Dana RS” @YouTube

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas o ulozi i odgovornosti Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kako za počinjene zločine tokom “rata iz devedesetih” u BiH, tako i o njihovom defileu tokom jučerašnje neustavne proslave “Dana RS”.

“Šta očekivati od ministarstva koje je sljedbenik policije čije su pojedine jedinice presuđene u Hagu. Gotovo sve zločine nad logorašima u Prijedoru proveli su pripadnici te policije“, kazao je Salkić, posenbo se osvrnuvši na pjesmu koja se mogla čuti jučer od strane jedinice “specijalne policije” RS.

Ne može garantovati sigurnost

“Upravo defile pokazuje da se ništa nije promijenilo. Pjesma koju smo svi mogli čuti je najbolji pokazatelj da takvo ministastvo unutrašnjih poslova ne treba da postoji“, kazao je u nastavku Salkić, te zaključio:

“Takva policija meni, Bošnjacima, Hrvatima ne može dati sigurnost“.

Tužba protiv organizatora

Gostujući danas u programu “N1” televizije potpredsjednik entiteta RS je kazao je da je zvanično podnio krivičnu prijavu protiv organizatora proslave neustavnog “Dana RS”, uz napomenu da “Tužilaštvo BiH sada ima obavezu da reaguje“.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Mirno spavajte, goriva neće biti”

Nakon što je EU tokom sedmice uvela embargo na rusku naftu, svi se u Bosni i Hercegovini pitaju…

“Nigdje u Ustavu BiH ne piše da ministri Hrvati moraju biti iz HDZ-a”

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kazao je danas u saopštenju za medije da HDZ…

Čović hitnim prijedlogom zakona želi sebi obezbijediti izbor u Predsjedništvo BiH!?

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) u utorak bi na sjednici po hitnoj proceduri trebao razmatrati…
Total
4
Share