Tanjugova laž da je Komšić nagovarao novinara rečenicom: “Priznaj da je u Srebrenici bio genocid”

Željko Komšić napustio Tanjugov intervju @YouTube

I dok su svi mediji u Bosni i Hercegovini, ali i regionu redom prenosili današnji video u kome je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić napustio  intervju, jer novinar TV Tanjuga ne priznaje sudsku presudu da se u Srebrenici 1995. godine desio genocid, ova srbijanska novinska agencija “otišla je i korak dalje”.

Naime, u agencijskoj vijesti objavljenoj na svojoj web stranici (+link), Tanjug kroz naslov isŧe sugeriše da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić direktno nagovarao njihovog novinara da prizna genocid, pa čak i da je to i izričito od njega tražio.

Video: YouTube

“Priznaj da je u Srebrenici bio genocid”

Tanjugovu konstataciju u naslovu “Priznaj da je u Srebrenici bio genocid” treba upravo tako i shvatiŧi, dakle da je istu tokom intervjua njihovom novinaru “od riječi do riječi” kazao i sam Komšić.

Međutim, upravo tu rečenicu baš nigdje tokom intervjua, pa sve do njegovog prekida, nigdje ne možemo čuti, što predstavlja očitu “laž i medijsku obmanu javnosti” od strane srbijanske novinske agencije.

Inače, nekadašnji “agencijski ponos” bivše SFR Jugoslavije, a zatim i države Srbije, danas je dijelom i u vlasništvu popularnog srbijanskog pjevača Željka Joksimovića, dok je glavna i odgovorna urednica Tanjuga, upravo njegova supruga i poznata tv vodiŧeljica, Jovana Joksimović.

Tanjugova vijest u vezi intervjua sa Željkom Komšićem @archive.today

Svoj stav, o Komšićevom odnosu prema negatorima genocida, na Twitteru je s javnošću podijelila i nekadašnja premijerka Hrvatska Jadranka Kosor:

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Vlast je “ubila” građanima BiH bilo kakvu nadu da će ovdje ikada biti bolje

Zanimljivo obraćanje u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je imao Mladen Bosić, poslanik iz Kluba srpskog naroda,…

Dodik “naredio” asfaltiranje puteva u Gacku

Predsjednik bosanskohercegopvačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik danas je boravio u posjeti opštini Gacko na istoku Hercegovine,…

“Izražavam svoje duboko saosjećanje za žrtve strašnog pokolja u Ahmićima”

Sanja Vlasavljević, nova ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) na meti je kritika…
Total
0
Share