Tanjugova laž da je Komšić nagovarao novinara rečenicom: “Priznaj da je u Srebrenici bio genocid”

Željko Komšić napustio Tanjugov intervju @YouTube

I dok su svi mediji u Bosni i Hercegovini, ali i regionu redom prenosili današnji video u kome je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić napustio  intervju, jer novinar TV Tanjuga ne priznaje sudsku presudu da se u Srebrenici 1995. godine desio genocid, ova srbijanska novinska agencija “otišla je i korak dalje”.

Naime, u agencijskoj vijesti objavljenoj na svojoj web stranici (+link), Tanjug kroz naslov isŧe sugeriše da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić direktno nagovarao njihovog novinara da prizna genocid, pa čak i da je to i izričito od njega tražio.

Video: YouTube

“Priznaj da je u Srebrenici bio genocid”

Tanjugovu konstataciju u naslovu “Priznaj da je u Srebrenici bio genocid” treba upravo tako i shvatiŧi, dakle da je istu tokom intervjua njihovom novinaru “od riječi do riječi” kazao i sam Komšić.

Međutim, upravo tu rečenicu baš nigdje tokom intervjua, pa sve do njegovog prekida, nigdje ne možemo čuti, što predstavlja očitu “laž i medijsku obmanu javnosti” od strane srbijanske novinske agencije.

Inače, nekadašnji “agencijski ponos” bivše SFR Jugoslavije, a zatim i države Srbije, danas je dijelom i u vlasništvu popularnog srbijanskog pjevača Željka Joksimovića, dok je glavna i odgovorna urednica Tanjuga, upravo njegova supruga i poznata tv vodiŧeljica, Jovana Joksimović.

Tanjugova vijest u vezi intervjua sa Željkom Komšićem @archive.today

Svoj stav, o Komšićevom odnosu prema negatorima genocida, na Twitteru je s javnošću podijelila i nekadašnja premijerka Hrvatska Jadranka Kosor:

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Dodik se požalio Putinu: “Nameću nam se neki zakoni, to ne možemo da prihvatimo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda srpskog naroda ipak se sinoć sastao sa predsjednikom Rusije Vladimirom…

Zašto bi Čović govorio u NSRS kada HDZ nema nijednog poslanika

Osim što je najava mogućeg obraćanja Bakira Izetbegovića predsjednika SDA i Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, u “NSRS”,…

“Ne postoji niti jedan problem u proteklih 30 godina koji SDA nije riješila”

Iako zvanična izborna kampanja u Bosni i Hercegovini nije još uvijek počela, mnoge stranke već odavno vode svoju…
Total
0
Share