“Trumpa su pokrali na izborima, pa sada planiraju isto i sa Dodikom”

Sanja Vulić @YouTube

Njeno ime se prvi put intezivnije počelo spominjati u javnosti kada je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini BiH, sredinom marta 2020. godine, “branila” predsjednika SNSD-a zbog poziva na njegovo hapšenje.

Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog“, kazala je 11. marta 2020. godine parlamentarna zastupnica Sanja Vulić, vidno uzbuđeno reagujući na samo pominjanje imena i prezimena Milorada Dodika, i to “u negativnom kontekstu”.

Izabrati što “bombastičnije” riječi

Svog “šefa stranke” Sanja Vulić je branila i danas, što se može smatrati logičnim i politički opravdanim, ali ne baš i sasvim smislenim, imajući u vidu kako i na koji način to radi, te s kim nastoji porediti Milorada Dodika.

Govoreći o sankcijama koje je administracija SAD jučer uvela pojedincima iz BiH zbog “koruptivnih radnji”, među kojima se nalazi i Milorad Dodik, parlamentarna zastupnica SNSD-a nastojala je ponovo “uzdići” Dodika, ovaj put nakon “Tita i Boga”, na red je došao i Donald Trump.

Joe Biden je “krivac”

“Donalda Trumpa su pokrali na izborima, pa su planirali isti recept primjeniti i za Dodika“, tvrdila je Sanja Vulić u svojoj današnjoj izjavi za bh. medije, očito aludirajući na predsjednika SAD Joe Bidena.

Parlamentarna zastupnica SNSD-a smatra da “na sudbinu Srba i (entiteta) Republike Srpske pokušavaju da utiču ostrašćeni Bošnjaci, zaposleni u ambasadama SAD i Velike Britanije, pojedinci iz SDA i pojedini izdajnici iz PDP-a i SDS-a”.

Vezane vijesti

Mladi teško mogu naći posao bez političkih ili porodičnih veza

Studentica arhitekture Arijana Pirušić jedna je od oko 23.000 mladih ljudi koji planiraju napustiti Bosnu i Hercegovinu (BiH)…

“Takvo ministastvo unutrašnjih poslova RS ne treba da postoji”

Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas o ulozi i odgovornosti Ministarstva unutrašnjih poslova…

A kuda za Neum? Pravo, lijevo, pa desno…

Objavivši prije četiri dana informaciju o tome da će “cesta do Neuma biti izgrađena, ali da ‘haos’ kroz…
Total
1
Share