“Trumpa su pokrali na izborima, pa sada planiraju isto i sa Dodikom”

Sanja Vulić @YouTube

Njeno ime se prvi put intezivnije počelo spominjati u javnosti kada je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini BiH, sredinom marta 2020. godine, “branila” predsjednika SNSD-a zbog poziva na njegovo hapšenje.

Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog“, kazala je 11. marta 2020. godine parlamentarna zastupnica Sanja Vulić, vidno uzbuđeno reagujući na samo pominjanje imena i prezimena Milorada Dodika, i to “u negativnom kontekstu”.

Izabrati što “bombastičnije” riječi

Svog “šefa stranke” Sanja Vulić je branila i danas, što se može smatrati logičnim i politički opravdanim, ali ne baš i sasvim smislenim, imajući u vidu kako i na koji način to radi, te s kim nastoji porediti Milorada Dodika.

Govoreći o sankcijama koje je administracija SAD jučer uvela pojedincima iz BiH zbog “koruptivnih radnji”, među kojima se nalazi i Milorad Dodik, parlamentarna zastupnica SNSD-a nastojala je ponovo “uzdići” Dodika, ovaj put nakon “Tita i Boga”, na red je došao i Donald Trump.

Joe Biden je “krivac”

“Donalda Trumpa su pokrali na izborima, pa su planirali isti recept primjeniti i za Dodika“, tvrdila je Sanja Vulić u svojoj današnjoj izjavi za bh. medije, očito aludirajući na predsjednika SAD Joe Bidena.

Parlamentarna zastupnica SNSD-a smatra da “na sudbinu Srba i (entiteta) Republike Srpske pokušavaju da utiču ostrašćeni Bošnjaci, zaposleni u ambasadama SAD i Velike Britanije, pojedinci iz SDA i pojedini izdajnici iz PDP-a i SDS-a”.

Vezane vijesti

Ako je Zeljković na čelu Saveza, a Dodik je njegova rodbina, onda je jasno zašto igramo sa Rusijom

Nakon objave prvih informacija, a zatim i potvrde, da će fudbalska reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu 19. novembra…

“Bakir Izetbegović je umislio da je vođa cijelog naroda”

Denis Bećirović, kandidat više opozicionih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda bošnjačkog naroda, komentarisao…

“Posebno mi je važna komunikacija sa bošnjačkim narodom”

Kao da je sinoćnji susret u Dubrovniku, između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pomalo…
Total
1
Share