“Trumpa su pokrali na izborima, pa sada planiraju isto i sa Dodikom”

Sanja Vulić @YouTube

Njeno ime se prvi put intezivnije počelo spominjati u javnosti kada je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini BiH, sredinom marta 2020. godine, “branila” predsjednika SNSD-a zbog poziva na njegovo hapšenje.

Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog“, kazala je 11. marta 2020. godine parlamentarna zastupnica Sanja Vulić, vidno uzbuđeno reagujući na samo pominjanje imena i prezimena Milorada Dodika, i to “u negativnom kontekstu”.

Izabrati što “bombastičnije” riječi

Svog “šefa stranke” Sanja Vulić je branila i danas, što se može smatrati logičnim i politički opravdanim, ali ne baš i sasvim smislenim, imajući u vidu kako i na koji način to radi, te s kim nastoji porediti Milorada Dodika.

Govoreći o sankcijama koje je administracija SAD jučer uvela pojedincima iz BiH zbog “koruptivnih radnji”, među kojima se nalazi i Milorad Dodik, parlamentarna zastupnica SNSD-a nastojala je ponovo “uzdići” Dodika, ovaj put nakon “Tita i Boga”, na red je došao i Donald Trump.

Joe Biden je “krivac”

“Donalda Trumpa su pokrali na izborima, pa su planirali isti recept primjeniti i za Dodika“, tvrdila je Sanja Vulić u svojoj današnjoj izjavi za bh. medije, očito aludirajući na predsjednika SAD Joe Bidena.

Parlamentarna zastupnica SNSD-a smatra da “na sudbinu Srba i (entiteta) Republike Srpske pokušavaju da utiču ostrašćeni Bošnjaci, zaposleni u ambasadama SAD i Velike Britanije, pojedinci iz SDA i pojedini izdajnici iz PDP-a i SDS-a”.

Komentariši
Vezane vijesti

Dodik ponovo obmanjuje javnost: “Ja nikada nisam imao kredit”

Milorad Dodik, tadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, saslušan je krajem marta 2022. godine…

Diskriminacija Bošnjaka, promovisanje i ohrabrivanje nacionalne mržnje

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Refik Lendo komentarišući napad na mladića Osmana Mehanovića, koji se dogodio 23.…

“Rat je završio zahvaljujući HVO-u i našim saveznicima Armiji RBiH”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, boraveći danas u Širokom Brijegu gdje dodijeljivao odlikovanja ratnim jedinicama HVO-a, ponovo se dotakao…
Total
0
Share