“Turska uvijek nastoji ojačati BiH kao državu i unaprijediti njenu ekonomiju”

Christian Schmidt i Faruk Kaymakcı @Twitter

“Turska podržava stabilnost Bosne i Hercegovine i njene napore da ojača kao država i ekonomski razvoj”, rekao je u ponedjeljak zamjenik ministra vanjskih poslova ove države.

“Turska je zemlja koja uvijek podržava stabilnost u Bosni i Hercegovini, nastoji je ojačati kao državu i unaprijediti njenu ekonomiju ka razvoju”, rekao je Faruk Kaymakçı po završetku službene posjeŧe glavnom gradu Bosne i Hercegovine, prenosi “Daily Sabah“.

Kaymakçı je rekao da je boravio u dvodnevnoj posjeŧi kako bi pokazao da Turska podržava teritorijalni integritet, suverenitet i politički integritet Bosne i Hercegovine.

Turska je važan trgovinski partner, investitor i zemlja koja značajno ulaže u Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Kaymakçı.

Tokom posjete Sarajevu, Kaymakci se sastao sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem, prvim čovjekom Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR), te prisustvovao razgovoru na temu “Turska, Balkan i Evropska unija” na Univerziteŧu u Sarajevu.

Vezane vijesti

“BiH ima pravo da uđe u NATO, ali to je miješanje u unutrašnje stvari Rusije”

Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, i večeras je ponovio stav svoje države o namjerama…

“Izetbegović, Turkovićka i Alkalaj sa Dodikom mlataraju kako hoće”

Komentarišući najnovije izjave, ali i stavove Milorada Dodika, Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS)…

“Zadovoljstvo mi je što predstavljam Bosnu i Hercegovinu”

U obraćanju na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih u azerbejdžanskom Bakuu, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović…
Total
0
Share