“U Milanovićevim izjavama se jasno vidi koncept dogovora Tuđmana i Miloševića”

Miro Lazović @federalna.ba/screenshot

Sociolog i političar, te nekadašnji član (ratnog) Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine (RBiH), govorio je o Zoranu Milanoviću, aktuelnom predsjedniku Hrvatske koji je, kako on smatra, “od socijaldemokrate postao desničar”.

“To uopšte ne treba da nas začuđuje, jer on time šalje poruku da ne može postojati građanska BiH, da je to neka podvala”, kazao je Miro Lazović gostujući u programu “Federalne TV“.

Izgovara “Dodikove riječi”

Lazović je u nastavku kazao da Milanović “s onim što radi i izgovara u javnom prostoru remeti odnose u Bosni i Hercegovini, faktički se naslanjajući na ono što godinama radi Dodik“.

“Mislim da se BiH nije oslobodila onih politika koje su kreirale rat i agresiju na našu državu. Te su politike i danas prisutne, jer se nisu realizovale u ratu, a njihovi kreatori su danas u Beogradu, a donekle i u Zagrebu“, kazao je Lazović, navodeći da “u izjavama Zorana Milanovića jasno vidi taj koncept dogovora Tuđmana i Miloševića“.

Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?

“Ti ciljevi su ostali isti i to je problem za BiH. Potpuno je jasno da te politike koje su danas prisutne ne mogu graditi mir, na tim politikama se ne može graditi funkcionalna i stabilna država BiH jer su te politike usmjerene upravo protiv BiH“, kazao je na kraju nekadašnji član Predsjedništva RBiH, te dodao:

“Bez BiH bošnjački narod ne može opstati, a država BiH teško može opstati ako nije građanska BiH“.

Vezane vijesti

Dodik poručio studentima: “Nije svejedno živjeti u RS ili negdje drugdje u svijetu”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda kazao je danas studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu da nikada…

Vučić i Milanović “nastavljaju” Miloševićevu i Tuđmanovu politiku prema BiH

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, govorio je večeras između ostalog i o višegodišnjim…

Sretna Nova 2022. godina

Sretnu Novu 2022. godinu želi vam portal Danas.ba. Pozivamo vas da nas i dalje pratite i redovno “čitate…
Total
0
Share