“U poziciji smo da moramo biti zajedno sa HDZ BiH”

Ilija Cvitanović @YouTube

Koliko je politika čudna, a ujedno i prosta stvar, možda najbolje pokazuje slučaj bosanskohercegovačke stranke s hrvatskim predznakom – “HDZ 1990”, i njenog predsjednika Ilije Cvitanovića.

Gostujući sinoć u programu “Federalne TVCvitanović je govorio o “najvećem” problemu hrvatskog naroda u BiH, a to je rješavanje pitanja Izbornog zakona, za kojeg predsjednik HDZ-a 1990 smatra da bi “otoplio odnose u Federaciji BiH“, dodajući da na državnom nivou “ne podržava blokadu, te kako se svi trebaju vratiti u institucije“.

“Stjerani u ćošak”

Cvitanović je zatim kazao i jednu jako zanimljivu stvar, a tiče se učešća njegove stranke (HDZ 1990) u projektu “Hrvatski narodi sabor” (HNS).

“Stranka HDZ 1990 je stjerana u poziciju da mora biti dio HNS-a, čak i pored stotinu zamjerki koje imamo na rad HDZ-a BiH“, kazao je Cvitanović, zaključujući temu riječima da je “izborna reforma država“.

Vezane vijesti

Višković otkrio šta je “dugoročni cilj” sastanaka Vlade RS i Vlade FBiH

Nakon što je pet godina, koliko je predsjednik Vlade Republike Srpske (RS), pokušavao nametnuti pitanje zajedničke sjednice dvaju…

BHRT: Agencija “Srna” manipuliše informacijama, iskrivljeno i netačno tumači vijesti

Iako se potpuno iste ili slične vijesti agencije “Srna” u bh. medijima pojavljuju svako malo, izgleda da je…

Haris Silajdžić se “zbunio i preračunao”, spašavala ga voditeljica

Imanjak i prezimenjak svog mnogo poznatijeg političkog prethodnika, Haris Silajdžić je na Opštim izborima 2022. godine izabran kao…
Total
0
Share