“U poziciji smo da moramo biti zajedno sa HDZ BiH”

Ilija Cvitanović @YouTube

Koliko je politika čudna, a ujedno i prosta stvar, možda najbolje pokazuje slučaj bosanskohercegovačke stranke s hrvatskim predznakom – “HDZ 1990”, i njenog predsjednika Ilije Cvitanovića.

Gostujući sinoć u programu “Federalne TVCvitanović je govorio o “najvećem” problemu hrvatskog naroda u BiH, a to je rješavanje pitanja Izbornog zakona, za kojeg predsjednik HDZ-a 1990 smatra da bi “otoplio odnose u Federaciji BiH“, dodajući da na državnom nivou “ne podržava blokadu, te kako se svi trebaju vratiti u institucije“.

“Stjerani u ćošak”

Cvitanović je zatim kazao i jednu jako zanimljivu stvar, a tiče se učešća njegove stranke (HDZ 1990) u projektu “Hrvatski narodi sabor” (HNS).

“Stranka HDZ 1990 je stjerana u poziciju da mora biti dio HNS-a, čak i pored stotinu zamjerki koje imamo na rad HDZ-a BiH“, kazao je Cvitanović, zaključujući temu riječima da je “izborna reforma država“.

Vezane vijesti

Turski zvaničnici tvrde da Bosna i Hercegovina kupuje dronove “Bayraktar”

Turski izvoz u oblasti odbrane i vazduhoplovstva u prvoj polovini 2022. godine dostigao je rekordnu vrijednost od skoro…

Predani nacionalista i negator genocida rasprodaje državnu imovinu BiH

Thomas Waitz iz austrijske stranke “Zelenih” i član Evropskog parlamenta, govorio je danas opširno o aktuelnom stanju u…

Svakom ponešto: Bakiru “Dom naroda”, Čoviću “Predsjedništvo BiH”

Kako je portal Danas.ba već sinoć pisao o postizanju određenog kompromisa tokom pregovora u Neumu, gdje domaće stranke…
Total
1
Share