“U poziciji smo da moramo biti zajedno sa HDZ BiH”

Ilija Cvitanović @YouTube

Koliko je politika čudna, a ujedno i prosta stvar, možda najbolje pokazuje slučaj bosanskohercegovačke stranke s hrvatskim predznakom – “HDZ 1990”, i njenog predsjednika Ilije Cvitanovića.

Gostujući sinoć u programu “Federalne TVCvitanović je govorio o “najvećem” problemu hrvatskog naroda u BiH, a to je rješavanje pitanja Izbornog zakona, za kojeg predsjednik HDZ-a 1990 smatra da bi “otoplio odnose u Federaciji BiH“, dodajući da na državnom nivou “ne podržava blokadu, te kako se svi trebaju vratiti u institucije“.

“Stjerani u ćošak”

Cvitanović je zatim kazao i jednu jako zanimljivu stvar, a tiče se učešća njegove stranke (HDZ 1990) u projektu “Hrvatski narodi sabor” (HNS).

“Stranka HDZ 1990 je stjerana u poziciju da mora biti dio HNS-a, čak i pored stotinu zamjerki koje imamo na rad HDZ-a BiH“, kazao je Cvitanović, zaključujući temu riječima da je “izborna reforma država“.

Vezane vijesti

BiH: Misija “EUFOR”-a u opasnosti zbog vojnika iz Austrije

Austrijska savezna vojska (APA) ima velike probleme da pronađe dovoljno vojnika za strane misije na Balkanu. “Poteškoće nisu…

“Pravi smjer za Bosnu i Hercegovinu je politika – jedan čovjek, jedan glas”

Za propast reforme izbornog zakona u Bosni i Hercegovini krivac je ne jedna ili druga strana, nego sve…

Čović i Košarac kao da su se “dogovorili”: CIK je nelegalan i nelegitiman

Jedan od zaključaka današnjeg Vanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Bosni i Hercegovini (BiH), koji okuplja većinu…
Total
1
Share