“Učiniću sve da Komšić više nikada ne predstavlja hrvatski narod”

Ilija Cvitanović @YouTube

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, kazao je jučer da će biti “najsretnija osoba u Bosni i Hercegovini kada se ugasi Hrvatski narodni sabor (HNS)”, ali to će se dogoditi, navodi Cvitanović, kad hrvatski narod bude ravnopravan sa Bošnjacima i Srbima.

Govoreći o izboru za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskg naroda, predsjednik HDZ-a 1990 je kazao da njegova stranka “čuva poziciju kandidata iz HNS-a kojeg ugrožava Željko Komšić”.

“Uime HDZ-a 1990 učinit ću sve da Željko Komšić više nikada ne predstavlja hrvatski narod jer ga taj narod nikada nije ni birao”, kazao je za “N1Cvitanović.

Krišto umjesto Komšića

Predsjednik HDZ-a 1990 navodi da je njegov prvestveni cilj da Komšić ne bude član Predsjedništva, te će samim tim Borjana Krišto biti izabrana na tu funkciju.

“Ne smtram da je Komšić kandidat iz reda hrvatskog naroda, smatram da je zloupotrijebio poziciju koju mu je dao Izborni zakon“, zaključio je Cvitanović.

Vezane vijesti

“Biće dana za megdana”: Ideja cjelovite i zajedničke države pobjeđuje

Jučerašnje proteste građana ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, zbog najava o izmjenama Izbornog zakona u BiH od strane…

1. mart: Bosna i Hercegovina proslavlja 30 godina nezavisnosti

Bosna i Hercegovina danas obilježava 30 godina od kada su njeni građani gotovo dvotrećinskom većinom na referendumu odlučili…

“Spriječavanje moje kandidature bio bi krah Republike Srpske”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i predsjednik SNSD-a, kazao je danas da se u…
Total
1
Share