“Vlast se bira na izborima, a ne UZPomoć Schmidta!”

Protesti u Sarajevu ispred Ureda OHR-a @Twitter

Kako se moglo primjetiti na licu mjesta, više stotina građana okupilo se danas na protestima ispred zgrade Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u Sarajevu.

Protesti, čiji su organizatori neformalna grupa građana “ReSTART“, te Asocijacija nezavisnih intelektualaca “Krug 99“, podstaknuti su sve izvjesnijim novim nametnutim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji bi još jednom bili usmjereni na izmjene izbornog zakona i Ustava Federacije BiH.

Ostavka Christiana Schmidta

Na skupu je primjetan i veliki broj policajaca. Jedna od glavnih puruka sa protesta bila je – “Ostavka Christiana Schmidta koji se pokazao nedostojan funkcije koju obavlja“, odnosno mjesta Visokog predstavnika u BiH.

Saobraćaj u blizini zgrade OHR-a je potpuno obustavljen, a iz policije su naveli da je završetak protesta najavljen za 16 sati.

Vezane vijesti

“Ideja Bosne i Hercegovine je pobijedila”

Jutros je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počelo obilježavanje 6. aprila, Dana grada Sarajeva. Ceremonija je upriličena…

“Nije me briga šta ljudi misle o meni”

Izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, koji je sinoć kazao da kada…

“Mogu komotno pobijediti Milorada Dodika”

Gostujući u programu “Radio-televizije Srbije”, potpredsjednica “Partije demokratkog progresa” (PDP) i kandidatkinja stranaka opozicije za predsjednicu bosanskohercegovačkog entiteta…
Total
0
Share