“Vlast u RS provodi čistu pravoslaviziranu obrazovnu politiku”

Parada povodom 9. januara u Banjaluci @Twitter

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) kazao je danas da trenutne separatističke aktivnosti u ovom dijelu Bosne i Hercegovine (BiH) ugrožavaju mir.

Naime, Ramiz Salkić smatra da su vlasti entiteta RS, još od samog početka njihovog povratka nakon rata devedesetih, “Bošnjake organizovano i sistemski diskriminiše s ciljem onemogućavanja njihovog života i opstanka u ovom dijelu BiH”.

“Predstavnici bosanskih Srba u ovom dijelu BiH nikada nisu htjeli stvoriti jasnu perspektivu i uključiti Bošnjake u organe upravljanja i rukovođenja, prije svega zbog činjenice da bh. entitet RS smatraju ratnim plijenom“, naveo je Salkić.

Potpredsjednik RS navodi i najočitiji primjer u kome se “negira postojanje bosanskog jezika uprkos činjenici da se na Popisu stanovništva oko 174.000 stanovnika ovog entiteta izjasnilo da govore bosanski jezik“.

Na udaru ekstremista

Dodikovih “270 sekundi uvreda” na račun muslimana u BiH

“Povratnici su bili i ostali najranjivija kategorija stanovništva, te su kao takvi prvi na udaru ekstremnih separatističkih snaga, ukoliko dođe do ugrožavanja mira”, zaključio je Salkić.

Vezane vijesti

“Oni genocid otvoreno slave u skupštini, vladi, javnoj televiziji, opštinama…”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, obratio se danas na centralnoj manifestaciji “Sjećanje…

Na “planeti” Fadila Novalića slavi se rast budžetskih prihoda

Igor Gavran, poznati bosanskohercegovački ekonomski analitičar, komentarisao je nedavni istup premijera Federacije BiH, Fadila Novalića, da vlada na…

Svaki put pred izbore Dodik je u Rusiji: Sastanak sa Putinom 20. septembra u Moskvi

Posljednjih nekoliko izbornih ciklusa svoj uspjeh među glasačima u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) predsjednik SNSD-a Milorad Dodik…
Total
1
Share