“Vrijeme je da Dodiku odgovorimo i našli smo odgovor”

Adis Ahmetović @wikimedia.org

Poslanik njemačkog SPD-a u Bundestagu, Adis Ahmetović, krajem mjeseca novembra 2021. godine posjetio je Sarajevo, i to na nagovor ministra vanjskih poslova Michaela Rotha.

Ubrzo nakon te, očito za predstavnike vlasti u Njemačkoj, uspješne posjete Bosni i Hercegovini, Ahmetović je postao specijalni izvjestitelj Bundestaga za Zapadni Balkan.

Višedecenijska provociranja

Govoreći sinoć u programu “Face” televizije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na sve ono što Milorad Dodik radi s takozvanim “vraćanjima nadležnosti” na nivo entiteta Republika Srpska, Ahmetović je kazao da se zapravo takva provociranja događaju već 30 godina.

SAD i EU to nisu smjele dopustiti! Ovo što Dodik radi nije samo opasno za BiH već i za EU! Dodik svojim secesijama nije napao samo BiH već i ideale Evrope, vrijeme je da mu odgovorimo i našli smo odgovor!”, bio je odlučan najmlađi član njemačkog Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Demokratija je uvijek jača od šovinizma

Ahmetović je također kazao i da se svojim “posljednjim potezima” Dodik zapravo uplašio sankcija, pa bi sada da se vrati u institucije države BiH.

Sada je kasno, neće mu ni to pomoći! Mirna budućnost Evrope ne rješava se samo na granicama Ukrajine već i na granicama Zapadnog Balkana! Demokratija je uvijek jača od šovinizma, ljubav od mržnje, mir od rata”, zaključio je Ahmetović.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Pileći file 14 KM, Novalić tvrdi da je ekonomija FBiH najveća u historiji

Govoreći danas na otvaranju 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić…

Predsjednik fudbalskog kluba komentariše odluke Ustavnog suda BiH

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) i predsjednik fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke, kazao…

SNSD nije uplatio “Vučićev novac” Modriči jer je načelnik iz SDS-a

U današnjem saopštenju za javnost iz Srpske demokratske stranke (SDS) navedeno je da opština Modriča nije dobila sva…
Total
0
Share