Vučić i Milanović “nastavljaju” Miloševićevu i Tuđmanovu politiku prema BiH

Aleksandar Vučić i Zoran Milanović @Twitter

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, govorio je večeras između ostalog i o višegodišnjim “političkim napadima” na državu od strane “organizovanih snaga” iz susjedstva.

“Osporavaju nam suverenitet, teritorijalni integritet, Ustav BiH, presude, sudove i tužilaštva”, kazao je Ivo Komšić, gostujući večeras u programu “Face TY“, navodeći da se “sve osporava od strane Srbije i Hrvatske, ali i unutar BiH, od nacionalista koji su na vlasti”.

Ratni ciljevi mirnim sredstvima

Nekadašnji član Predsjedništva BiH kazao je da su svojim dosadašnjim istupima “Vučić i Milanović potvrdili da se njihovi stavovi slažu ne 90, nego 120 posto”.

“To je nastavak slaganja Miloševića i Tuđmana“, kazao je Komšić, dodajući da je Dodik partner hrvatske države, zaključujući da “svi oni sada pokušavaju ostvariti ono što nisu uspjeli ostvariti ratom“.

Vezane vijesti

Čović ne želi BiH približiti Briselu, ali zato voli tamo “skrhati pare”

Prijedlog zakona o spriječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine (BiH) oboren je danas na sjednici Ustavnopravne…

“Neću se boriti za Republiku Srpsku kao moj otac, bježim odmah”

Kako se proslava neustavnog “Dana Republike Srpske” 9. januara približava, sve više se mogu primjetiti “znaci nervoze”, kako…

“BiH se mora ponuditi poštena perspektiva za pristupanje u EU”

Ministrica pravde u Vladi Austrije, dr. Alma Zadić, kazala je da budućnost Bosne i Hercegovine leži u Evropskoj…
Total
27
Share