Vučić i Milanović “nastavljaju” Miloševićevu i Tuđmanovu politiku prema BiH

Aleksandar Vučić i Zoran Milanović @Twitter

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, govorio je večeras između ostalog i o višegodišnjim “političkim napadima” na državu od strane “organizovanih snaga” iz susjedstva.

“Osporavaju nam suverenitet, teritorijalni integritet, Ustav BiH, presude, sudove i tužilaštva”, kazao je Ivo Komšić, gostujući večeras u programu “Face TY“, navodeći da se “sve osporava od strane Srbije i Hrvatske, ali i unutar BiH, od nacionalista koji su na vlasti”.

Ratni ciljevi mirnim sredstvima

Nekadašnji član Predsjedništva BiH kazao je da su svojim dosadašnjim istupima “Vučić i Milanović potvrdili da se njihovi stavovi slažu ne 90, nego 120 posto”.

“To je nastavak slaganja Miloševića i Tuđmana“, kazao je Komšić, dodajući da je Dodik partner hrvatske države, zaključujući da “svi oni sada pokušavaju ostvariti ono što nisu uspjeli ostvariti ratom“.

Vezane vijesti

“Čović je fasciniran Miloradom Dodikom”

Bivša premijerka Hrvatske, Jadranka Kosor, pokušala je objasniti uzroke jasno vidljive “političke povezanosti” dvojice bh. političkih lidera, predsjednika…

Čović “odjednom” tvrdi da je jako blizu dogovora s Bošnjacima

Gostujući večeras u Dnevniku “HRT”-a predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da su danas na vanrednom zasjedanju…

Političari sa ogromnim platama vrijeđaju građane i pozivaju ih da manje kupuju

Još krajem marta ove godine, u vrijeme najvećeg poskupljenja naftnih derivata u Bosni i Hercegovini (BiH), član Predsjedništva…
Total
27
Share