Vučić i Milanović “nastavljaju” Miloševićevu i Tuđmanovu politiku prema BiH

Aleksandar Vučić i Zoran Milanović @Twitter

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, govorio je večeras između ostalog i o višegodišnjim “političkim napadima” na državu od strane “organizovanih snaga” iz susjedstva.

“Osporavaju nam suverenitet, teritorijalni integritet, Ustav BiH, presude, sudove i tužilaštva”, kazao je Ivo Komšić, gostujući večeras u programu “Face TY“, navodeći da se “sve osporava od strane Srbije i Hrvatske, ali i unutar BiH, od nacionalista koji su na vlasti”.

Ratni ciljevi mirnim sredstvima

Nekadašnji član Predsjedništva BiH kazao je da su svojim dosadašnjim istupima “Vučić i Milanović potvrdili da se njihovi stavovi slažu ne 90, nego 120 posto”.

“To je nastavak slaganja Miloševića i Tuđmana“, kazao je Komšić, dodajući da je Dodik partner hrvatske države, zaključujući da “svi oni sada pokušavaju ostvariti ono što nisu uspjeli ostvariti ratom“.

Vezane vijesti

“Vojska Republike Srpske je formirana kao antifašistička”

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), ne miruje čak niti nedjeljom, te se na društvenim mrežama…

Dodik: “Nećemo tolerisati ovakav muslimanski napad na ustavnu BiH”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojoj je prisustvovala…

“Trumpa su pokrali na izborima, pa sada planiraju isto i sa Dodikom”

Njeno ime se prvi put intezivnije počelo spominjati u javnosti kada je tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini BiH,…
Total
0
Share