Vukanović: “Volio bih da budem član Predsjedništva BiH”

Nebojša Vukanović @YouTube

Više puta sam govorio do sada da bih volio da budem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i siguran sam da bih dobio neospornu podršku građana.

Izjavio je ovo danas Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, u emisiji “BHT1 uživo“.

Vukanović je dodao i da bi “dobio glasove svih, a ne samo glasove Srba”, navodeći da bi napravio “nevjerovatan iskorak prema istinskom pomirenju u Bosni i Hercegovini“.

“Bio bih dobro dočekan i u Banjaluci, i u Mostaru, i u Sarajevu, i u Trebinju, te bi to stvarno bio jedan veliki iskorak“, kazao je Vukanović.

Očekujem podršku naroda

Ono što je Vukanović posebno naglasio, jeste i činjenica da još uvijek “ne zna da li će biti kandidovan”, odnosno “to zavisi od istraživanja javnosti, kao i dogovora među opozicionim strankama, te da li će narod to podržati“.

Siguran sam kada bi bili fer izbori, neke mlade snage bi odnijele pobjedu protiv ovih starih retrogradnih“, zaključio je Vukanović, dodajući da su za stanje u BiH u posljednjih nekoliko decenija odgovorni stranci i međunarodna zajednica, jer se konstantno dodvoravaju domaćim vlastima.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Dodikov koalicioni partner ponovio da genocid ne treba negirati

Nakon što je već dva puta do sada javno kazao da “ne treba negirati genocid”, predsjednik Socijalističke partije…

Kako Elektroprivreda BiH odjednom ima novac za HET, a nema za rudare

Bez obzira da li se privatizacija Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), u entitetu Republika Srpska (RS), planirana u obimu…

Doktorima iz RS draža Federacija BiH nego “Srbija”

Da se od nematerijalnih stvari ne može živjeti, te da za uspješan posao nije dovoljna samo namjera ili…
Total
1
Share