Vukanović: “Volio bih da budem član Predsjedništva BiH”

Nebojša Vukanović @YouTube

Više puta sam govorio do sada da bih volio da budem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i siguran sam da bih dobio neospornu podršku građana.

Izjavio je ovo danas Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, u emisiji “BHT1 uživo“.

Vukanović je dodao i da bi “dobio glasove svih, a ne samo glasove Srba”, navodeći da bi napravio “nevjerovatan iskorak prema istinskom pomirenju u Bosni i Hercegovini“.

“Bio bih dobro dočekan i u Banjaluci, i u Mostaru, i u Sarajevu, i u Trebinju, te bi to stvarno bio jedan veliki iskorak“, kazao je Vukanović.

Očekujem podršku naroda

Ono što je Vukanović posebno naglasio, jeste i činjenica da još uvijek “ne zna da li će biti kandidovan”, odnosno “to zavisi od istraživanja javnosti, kao i dogovora među opozicionim strankama, te da li će narod to podržati“.

Siguran sam kada bi bili fer izbori, neke mlade snage bi odnijele pobjedu protiv ovih starih retrogradnih“, zaključio je Vukanović, dodajući da su za stanje u BiH u posljednjih nekoliko decenija odgovorni stranci i međunarodna zajednica, jer se konstantno dodvoravaju domaćim vlastima.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Nakon revizije OHR-a: Rusija i Kina će priznati Schmidtov legitimitet

Kako je sinoć objavila novinska agencija “Srna”, pozivajući se na saopštenje objavljeno na internet stranicama Vijeća sigurnosti UN-a,…

Čović: “Teška je zabluda ako misle da će sprovesti izbore u BiH”

“Sadašnja Centralna izborna komisija BiH je imenovana mimo zakona i mimo poslovnika”, kazao je večeras predsjednik HDZ-a BiH…

Idi Milorade, biće bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu

Iako je opozicija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) svaki put do sada “slijepo” slijedila Milorada Dodika u…
Total
1
Share