Vukanović: “Volio bih da budem član Predsjedništva BiH”

Nebojša Vukanović @YouTube

Više puta sam govorio do sada da bih volio da budem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i siguran sam da bih dobio neospornu podršku građana.

Izjavio je ovo danas Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, u emisiji “BHT1 uživo“.

Vukanović je dodao i da bi “dobio glasove svih, a ne samo glasove Srba”, navodeći da bi napravio “nevjerovatan iskorak prema istinskom pomirenju u Bosni i Hercegovini“.

“Bio bih dobro dočekan i u Banjaluci, i u Mostaru, i u Sarajevu, i u Trebinju, te bi to stvarno bio jedan veliki iskorak“, kazao je Vukanović.

Očekujem podršku naroda

Ono što je Vukanović posebno naglasio, jeste i činjenica da još uvijek “ne zna da li će biti kandidovan”, odnosno “to zavisi od istraživanja javnosti, kao i dogovora među opozicionim strankama, te da li će narod to podržati“.

Siguran sam kada bi bili fer izbori, neke mlade snage bi odnijele pobjedu protiv ovih starih retrogradnih“, zaključio je Vukanović, dodajući da su za stanje u BiH u posljednjih nekoliko decenija odgovorni stranci i međunarodna zajednica, jer se konstantno dodvoravaju domaćim vlastima.

Video: YouTube

Komentariši
Vezane vijesti

Manipulacija javnošću: Dodik ponovo spominje rat, pa ga odmah negira!

Kako su vikendom aktivnosti skoro svih političara “svedene na minimum”, tako se i u Bosni i Hercegovini njihova…

“Branim Republiku Srpsku i dok spavam”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kazao je da je to “domicilan narod u BiH…

SDA: Podržaćemo volju većine u Parlamentu FBiH da izabere Vladu FBiH

U svom današnjem saopštenju za javnost, Kolegij SDA zahtijeva od Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta…
Total
0
Share