Vukanović: “Volio bih da budem član Predsjedništva BiH”

Nebojša Vukanović @YouTube

Više puta sam govorio do sada da bih volio da budem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i siguran sam da bih dobio neospornu podršku građana.

Izjavio je ovo danas Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Skupštini bh. entiteta Republika Srpska (RS) i istaknuti politički aktivista, u emisiji “BHT1 uživo“.

Vukanović je dodao i da bi “dobio glasove svih, a ne samo glasove Srba”, navodeći da bi napravio “nevjerovatan iskorak prema istinskom pomirenju u Bosni i Hercegovini“.

“Bio bih dobro dočekan i u Banjaluci, i u Mostaru, i u Sarajevu, i u Trebinju, te bi to stvarno bio jedan veliki iskorak“, kazao je Vukanović.

Očekujem podršku naroda

Ono što je Vukanović posebno naglasio, jeste i činjenica da još uvijek “ne zna da li će biti kandidovan”, odnosno “to zavisi od istraživanja javnosti, kao i dogovora među opozicionim strankama, te da li će narod to podržati“.

Siguran sam kada bi bili fer izbori, neke mlade snage bi odnijele pobjedu protiv ovih starih retrogradnih“, zaključio je Vukanović, dodajući da su za stanje u BiH u posljednjih nekoliko decenija odgovorni stranci i međunarodna zajednica, jer se konstantno dodvoravaju domaćim vlastima.

Video: YouTube

Vezane vijesti

“Trivić ne bi znala voditi četiri stana u haustoru, a kamoli Republiku Srpsku”

Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a, kazao je danas da je nakon oktobarskih izbora bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska potreban…

“Nakon američkih sankcija imam još veću izbornu podršku”

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda govorio je intervjuu za britanski “Financial Times” o aktuelnoj političkoj problematici…

Lagumdžija: “Dodik divlja kao Radovan Karadžić”

Nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) i bivši ministar vanjskih poslova, te također nekadašnji prvi čovjek…
Total
1
Share