Zašto bi Čović govorio u NSRS kada HDZ nema nijednog poslanika

Igor Crnadak @YouTube

Osim što je najava mogućeg obraćanja Bakira Izetbegovića predsjednika SDA i Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, u “NSRS”, “ustalasala” političku scenu među opozicionim strankama u Federaciji BiH, isti “problem” dotakao je i opoziciju u entitetu Republika Srpska (RS).

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skušptini (NS) RS navodi da posebna sjednica nije uopšte zakazana, najavljena, niti su šefovi Klubova poslanika bar usmeno obaviješteni o mogućem održavanju.

Čubrilović poziva goste, a poslanici uopšte nisu obavješteni o održavanju sjednice, što je još jedno ponižavanje od strane predsjednika Narodne skupštine“, kazao je Crnadak.

Obični Dodikov poslušnik

Poslanik PDP-a u NSRS posebno zamjera činjenicu zašto bi neko govorio u Narodnoj skupštini ako njegova stranka nema poslanika koji bi je predstavljali.

Čovićev HDZ BiH u Narodnoj skupštini RS uopšte nema poslanika. Apsurdan, nelogičan i neozbiljan Čubrilovićev potez, ali svi zapravo znaju da se on odavno pretvorio u običnog Dodikovog poslušnika“, zaključio je Crnadak.

Vezane vijesti

SAD: Građanska BiH, ali tek nakon ulaska u Evropsku uniju

Gabriel Escobar, specijalni predstavnik američke vlade za zapadni Balkan, kazao je danas da Bosna i Hercegovina (BiH) trenutno…

“Dodik je pod kontrolom Hrvata i Hrvatske obavještajne službe”

Tajni dogovor Milorada Dodika i susjedne Hrvatske, odnosno aktiviranje vitalnog nacionalnog interesa u Narodnoj skupštini Republike Srpske i…

“Oni koji progone imama iz Kozarca biraju sa kojim muslimanima će u vlast”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, kazao je danas da progon imama Amira…
Total
2
Share