Zbog jednog Dodikovog “prijatelja” mi danas imamo 26 neprijatelja

Branislav Borenović @YouTube

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, govorio je sinoć o aktuelnoj političkoj, ali i svakoj drugoj krizi u Bosni i Hercegovini (BiH), s posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska (RS).

Jedna od tema njegovog intervjua za “BN” televiziju bile su već duže vremena najavljivane sankcije pojedinim političarima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, prvenstveno tu najviše misleći na predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika.

Izbori su najbolje sankcije

Borenović je kazao da su “najproduktivnije sankcije na izborima, gdje ljudi olovkom treba da sanckionišu pojedine osobe”.

Predsjednik PDP-a smatra da je upravo Dodik svoje vrijeme u Predsjedništvu BiH, umjesto da iskoristi za interese RS, koristio da svjesno izazove krizu zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Izetbegovićem i Čovićem.

RS ima mnogo neprijatelja

“Oni su nas dodatno izolovali, svaki dan slušamo crne vijesti o nama, slušamo o sankcijama, svaki investitor će nakon toga sigurno zaobići Republiku Srpsku i otići negdje drugo”, naglasio je Borenović.

Upravo zbog svega navedenog, predsjednik PDP-a smatra da je član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda napravio mnogo neprijatelja Republici Srpskoj.

Danas imamo više neprijatelja nego prošle godine. Zbog jednog ‘prijatelja’ mi danas imamo 26 neprijatelja”, zaključio je Borenović, dodajući da će se kriza svjesno produžavati i narednih 270 dana, odnosno do izbora 2022. godine.

Vezane vijesti

“Nije da Hrvati ne mogu biti izabrani, nego ih nema”

Još jedna tema promjene Izbornog zakona bila je tematika razgovora o načinu izbora pojedinih delegata iz konstutitivnih naroda…

Jedni su se prebrojavali u rovovima, a Bakir u sigurnosti trezora

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, uputio je danas otvoreno pismo reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću, a nakon što su…

Prvo priznanje iz RS da 9. januar ne treba obilježavati ako to nekoga vrijeđa

Osim što je proglašen kao “neustavan” dan od strane Ustavnog suda BiH, posljednjih su se godina politički istupi…
Total
6
Share