Zbog jednog Dodikovog “prijatelja” mi danas imamo 26 neprijatelja

Branislav Borenović @YouTube

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, govorio je sinoć o aktuelnoj političkoj, ali i svakoj drugoj krizi u Bosni i Hercegovini (BiH), s posebnim osvrtom na dešavanja u entitetu Republika Srpska (RS).

Jedna od tema njegovog intervjua za “BN” televiziju bile su već duže vremena najavljivane sankcije pojedinim političarima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, prvenstveno tu najviše misleći na predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika.

Izbori su najbolje sankcije

Borenović je kazao da su “najproduktivnije sankcije na izborima, gdje ljudi olovkom treba da sanckionišu pojedine osobe”.

Predsjednik PDP-a smatra da je upravo Dodik svoje vrijeme u Predsjedništvu BiH, umjesto da iskoristi za interese RS, koristio da svjesno izazove krizu zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Izetbegovićem i Čovićem.

RS ima mnogo neprijatelja

“Oni su nas dodatno izolovali, svaki dan slušamo crne vijesti o nama, slušamo o sankcijama, svaki investitor će nakon toga sigurno zaobići Republiku Srpsku i otići negdje drugo”, naglasio je Borenović.

Upravo zbog svega navedenog, predsjednik PDP-a smatra da je član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda napravio mnogo neprijatelja Republici Srpskoj.

Danas imamo više neprijatelja nego prošle godine. Zbog jednog ‘prijatelja’ mi danas imamo 26 neprijatelja”, zaključio je Borenović, dodajući da će se kriza svjesno produžavati i narednih 270 dana, odnosno do izbora 2022. godine.

Vezane vijesti

Cesta do Neuma će biti izgrađena, “haos” kroz Stolac tek predstoji

Povezivanje Neuma s ostatkom unutrašnjosti tadašnje Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine (SRBiH) praktično je započelo početkom 80-ih godina…

“Srbi se mogu suočiti sa istim krajem kao i Armenija”

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), kao i separatistička i provokativna retorika Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH…

Komšić politike Dodika i Čovića “uporedio” sa antibožićnim porukama

Nakon što je općinska organizaciija SDA Bužim izrazila nezadovoljstvo zbog nedavnog postavljanja “jumbo plakata” kojim se u ovom…
Total
6
Share