Adnan i njegova majka preživjeli su tornado: “Sve se dogodilo za pet sekundi”

Ruševine nakon tornada u Kentuckyiju @Twitter

Adnan Bekan i njegova majka gledali su televiziju, kada su u petak kasno navečer vidjeli upozorenje na svojim mobilnim telefonima o nadolazećoj oluji u gradu Bowling Green (Kentucky, SAD) gdje žive.

Kada su začuli sirenu, povukli su se u ormar, najsigurnije mjesto u kući u kojoj je ova porodica, doseljena iz Bosne i Hercegovine, živjela posljednjih pet godina.

“Čuli smo samo glasne zvukove, kao jako jak vjetar”, rekao je 23-godišnji Adnan, dodajući da je “za pet sekundi sve stalo” i da se odjednom našao u dvorištu”.

“Imao sam osjećaj kao da letim”

Njihova kuća je bila “iščupana” iz temelja i totalno je uništena. Bekana i njegovu majku su uspjeli na kraju spasiti ispod ostataka njihove kuće.

Tornado u Kentuckyiju usmrtio pet Bosanaca i Hercegovaca

“Osjećao sam se kao da su me jednostavno pokupili”, opisivao je Adnan događaje u noći s petka na subotu, dodajući da je “imao osjećaj kao da leti”.

Bekan i njegova majka, osim nekoliko posjekotina, modrica i stanja šoka, osjećaju se dobro.

Smješteni kod prijatelja

Adnan je za američke medije izjavio da nije bio siguran da li je ostao pri svijesti tokom tornada, ali kada je došao k sebi, bio je pored majke. Ona je bila smještena ispod komada šperploče, ali joj je on pomogao da izađe, te su njih dvoje na kraju otišli kod prijatelja čiji su domovi bili znatno manje oštećeni.

Kako je ranije saopšteno prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH, najmanje pet osoba porijeklom iz BiH je nastradalo od posljednica tornada u državi Kentucky,

Vezane vijesti

“Ko je počeo rat!?” Svađa radnih kolega, Srbina i Bošnjaka, završila na švicarskom sudu

Sudski proces, koji je već godinama trajao u Švicarskoj, okončan je jučer odlukom prema kojoj je Švicarac, srbijanskih…

U službi naroda: Policajac Miletić pronašao i vratio novčanik sa 500 KM

Goran Miletić, policijski službenik Policijske stanice u Bijeljini, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, obradovao je svog sugrađanina koji…

Do kada će Aleksandar Đokić prijetiti na društvenim mrežama?!

Iako se u srijedu pokajao zbog svega što je uradio, odnosno nakon što je vrijeđao i upućivao prijetnje…
Total
0
Share