Adnan i njegova majka preživjeli su tornado: “Sve se dogodilo za pet sekundi”

Ruševine nakon tornada u Kentuckyiju @Twitter

Adnan Bekan i njegova majka gledali su televiziju, kada su u petak kasno navečer vidjeli upozorenje na svojim mobilnim telefonima o nadolazećoj oluji u gradu Bowling Green (Kentucky, SAD) gdje žive.

Kada su začuli sirenu, povukli su se u ormar, najsigurnije mjesto u kući u kojoj je ova porodica, doseljena iz Bosne i Hercegovine, živjela posljednjih pet godina.

“Čuli smo samo glasne zvukove, kao jako jak vjetar”, rekao je 23-godišnji Adnan, dodajući da je “za pet sekundi sve stalo” i da se odjednom našao u dvorištu”.

“Imao sam osjećaj kao da letim”

Njihova kuća je bila “iščupana” iz temelja i totalno je uništena. Bekana i njegovu majku su uspjeli na kraju spasiti ispod ostataka njihove kuće.

Tornado u Kentuckyiju usmrtio pet Bosanaca i Hercegovaca

“Osjećao sam se kao da su me jednostavno pokupili”, opisivao je Adnan događaje u noći s petka na subotu, dodajući da je “imao osjećaj kao da leti”.

Bekan i njegova majka, osim nekoliko posjekotina, modrica i stanja šoka, osjećaju se dobro.

Smješteni kod prijatelja

Adnan je za američke medije izjavio da nije bio siguran da li je ostao pri svijesti tokom tornada, ali kada je došao k sebi, bio je pored majke. Ona je bila smještena ispod komada šperploče, ali joj je on pomogao da izađe, te su njih dvoje na kraju otišli kod prijatelja čiji su domovi bili znatno manje oštećeni.

Kako je ranije saopšteno prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH, najmanje pet osoba porijeklom iz BiH je nastradalo od posljednica tornada u državi Kentucky,

Vezane vijesti

Njemački mediji: Tornado protutnjao Bosnom i Hercegovinom

Iako su mnogi mediji u Bosni i Hercegovini 9. septembra nevrijeme na sjeverozapadu države označili kao “praćeno jakim…

“Pali zbog 5 hiljada eura”: Bosanci prevozili 122 kg droge, osuđeni na 30 mjeseci zatvora

Skoro svaki dan carinici i granični policajci u svim državama svijeta susreću se s problemom zabrinjavajućih količina droge…

VODEO: Snimljen trenutak prevrtanja kamiona u Zvirovićima kod Čapljine

Jutros je u mjestu Zvirovići zapadno od Čapljine, u blizini raskrsnice za autoput “A1”, došlo do prevrtanja kamiona…
Total
1
Share