Bosanac po danu vozio kamion, noću pljačkao prostitutke

Prijetnja nožem @pixabay.com

Neimenovanom vozaču kamiona iz Bosne i Hercegovine suđeno je danas za tešku pljačku tri mlade djevojke koje su se prostituisale na ulicama italijanskog grada Peruđe.

Muškarca iz BiH je uhapsila italijanska policija u januaru 2017. godine nakon brze i efikasne istrage. U zatvoru je proveo ukupno 20 dana.

Prva djevojka opljačkana je 9. decembra 2016. godine nakon što joj je prišao dok je bila u društvu prijateljice, prislonio joj nož na stomak i otuđio 80 eura.

Prijetnja “hladnim oružjem”

Druga djevojka je bila na njegovoj meti već četiri dana kasnije, 13. decembra uveče, kada je opljačkao 200 eura, ponovo uz prijetnju nožem.

Treća pljačka dogodila se istog dana, nedugo nakon druge, kada je djevojku uhvatio za vrat i sa nožem uperenim u stomak otuđio joj 50 eura.

Nakon današnjeg suđenja biti će održano novo početkom 2022. godine, kada će se znati i moguća kazna sa kojom se državljanin BiH suočava.

Vezane vijesti

Ratni zločinac iz Bosne i Hercegovine uhapšen u Španiji

Nacionalna španska policija uhapsila je 15. septembra u Barceloni državljanina Bosne i Hercegovine za kojim se traga zbog…

Prvi smrtni slučajevi: Mišja groznica u Republici Srpskoj

Nakon što je 2019. godine prijavljeno rekordnih 18 slučajeva obolijevanja od mišje groznice, od početka ove godine u…

“Pali zbog 5 hiljada eura”: Bosanci prevozili 122 kg droge, osuđeni na 30 mjeseci zatvora

Skoro svaki dan carinici i granični policajci u svim državama svijeta susreću se s problemom zabrinjavajućih količina droge…
Total
0
Share