Čanakale: Migranti prerezali ceradu i uvukli se u kamion iz BiH

Marokanski migranti pronađeni u bh. kamionu u Turskoj @Twitter

Kamion koji je prevozio teret za Bosnu i Hercegovinu, a koji stajao u koloni kako bi se ukrcao na trajekt u Čanakaleu (Turska), “iskorišten” je za nelegalan prekogranični prevoz osoba.

Naime, čekajući da na trajektu pređe s azijske na evropsku stranu Turske, trojica marokanskih migranta ušla su u teretni dio kamiona, ali su ipak uhvaćena kao rezultat pažnje kapetana trajekta.

Vozač kamiona, koji je prevozio teret iz Burse za Bosnu i Hercegovinu ništa nije primjetio, jer su migranti iz Maroka prerezali ceradu na krovu prikolice kamiona bh. registarskih oznaka “M31-E-341”, te su se sakrili unutra.

Uhapšeni u Galipolju

Kapetan trajekta, koji je sa svoje uzdignute pozicije na brodu primjetio da je pocijepana cerada prikolice, odmah je obavijestio vozača kamiona i lokalnu tursku policiju.

Prikolica kamiona je nakon ulaska u luku Galipolje detaljno pregledana, te su u njoj pronađena tri ilegalna migranta iz Maroka, koji su nakon svih provedenih procedura predati u “Centar za brigu o strancima” u Ayvacıku.

Vezane vijesti

“Ljudi jednostavno nestaju, rak se proširio kao virus”

Stanovništvo Bukinja u sjevernoj Bosni opalo je za preko 80 posto u protekloj deceniji, a lokalno stanovništvo i…

Krađa automobila: Bosanac zabio šrafciger u rame njemačkog policajca

Kradljivac automobila iz Bosne i Hercegovine izgubio je živce tokom policijske kontrole u njemačkom gradu Kelnu, zabivši šrafciger…

Otkrivena osoba iza profila “Četnički pokret Republika Srpska”

Idenfitikovana je osoba koja je sa Facebook profila “Četnički pokret Republika Srpska” dijelila fotografije sa uvredljivim i prijetećim…
Total
15
Share