Čanakale: Migranti prerezali ceradu i uvukli se u kamion iz BiH

Marokanski migranti pronađeni u bh. kamionu u Turskoj @Twitter

Kamion koji je prevozio teret za Bosnu i Hercegovinu, a koji stajao u koloni kako bi se ukrcao na trajekt u Čanakaleu (Turska), “iskorišten” je za nelegalan prekogranični prevoz osoba.

Naime, čekajući da na trajektu pređe s azijske na evropsku stranu Turske, trojica marokanskih migranta ušla su u teretni dio kamiona, ali su ipak uhvaćena kao rezultat pažnje kapetana trajekta.

Vozač kamiona, koji je prevozio teret iz Burse za Bosnu i Hercegovinu ništa nije primjetio, jer su migranti iz Maroka prerezali ceradu na krovu prikolice kamiona bh. registarskih oznaka “M31-E-341”, te su se sakrili unutra.

Uhapšeni u Galipolju

Kapetan trajekta, koji je sa svoje uzdignute pozicije na brodu primjetio da je pocijepana cerada prikolice, odmah je obavijestio vozača kamiona i lokalnu tursku policiju.

Prikolica kamiona je nakon ulaska u luku Galipolje detaljno pregledana, te su u njoj pronađena tri ilegalna migranta iz Maroka, koji su nakon svih provedenih procedura predati u “Centar za brigu o strancima” u Ayvacıku.

Vezane vijesti

Ljudi “vole gledati” tuđu muku: Potukli se Krajišnici u kafani

Ukoliko malo “zagrebete ispod površine” vijesti koje su najčitanije ili najgledanije na internetu u zadnjih 10-ak godina, otkrićete…

“Pali zbog 5 hiljada eura”: Bosanci prevozili 122 kg droge, osuđeni na 30 mjeseci zatvora

Skoro svaki dan carinici i granični policajci u svim državama svijeta susreću se s problemom zabrinjavajućih količina droge…

Automobil pregazio učiteljicu u Banjaluci

Teška saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se jutros u naselju Pavlovac u Banjaluci, u kojoj je život…
Total
0
Share