Hronologija zločina Nermina Sulejmanovića – od ubistva do samoubistva

Nermin Sulejmanović @Instagram

Podsjetimo, danas je u Gradačcu 35-godišnji Nermin Sulejmanović uživo u prenosu na Instagramu iz pištolja ubio svoju bivšu suprugu i još dvije osobe, dok je troje ljudi ranio, nakon čega je pobjegao i pred policajcima izvršio samoubistvo.

Kako se nezvanično saznaje, Sulejmanović je likvidirao nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, zatim Džengiza Ondera i Denisa Ondera, oca i sina, oboje turske državljane. Pored još jedne teško ranjene žene, takođe su ranjeni Nedim Pamuković, te policajac Husein Kotorić. Portal “Crna Hronika” navodi da je Sulejmanović poznavao sve svoje žrtve, osim policajca Kotorića.

Osveta za prijavu!?

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je u svoj krvavi pohod krenuo jutros oko 9 sati, kada je odlučio potražiti svoju bivšu suprugu Nizamu Hećimović, koja ga je prije nekoliko dana prijavila za nasilje u porodici. Očito se upravo zbog ove prijave Sulejmanović odlučio osvetiti.

Pojedini mediji navode da se Nizama, zajedno sa svojom bebom, krila kod svoje porodice u Gradačcu. Saznavši lokaciju Sulejmanović je otišao na adresu roditelja svoje bivše supruge i tamo je ranio Nizaminog rođaka Nedima Pamukovića, a zatim je oteo Nizamu i njenu bebu.

Sa njima je otišao u jednu vikendicu, gdje ju je brutalno pretukao, a zatim i likvidirao što je nažalost ostalo zabilježeno uživo na društvenim mrežama. Nakon toga je otišao u centar Gradačca kako bi se osvetio svojim poslovnim poznanicima, ostavivši bebu u vikendici.

Sukob s policijom

U centru Gradačca je sreo 23-godišnjeg Denisa Ondera, na kojeg je dva puta pucao, teško ga ranivši. Iako su na UKC Tuzla doktori davali sve od sebe, nisu mu uspjeli spasiti život. Nedugo zatim Sulejmanović je otišao do Denisove kuće zatekavši tamo njegovog oca (Džengiza) i majku. Sulejmanović je Džengiza Ondera likvidirao na licu mjesta, dok je njegovu suprugu teško ranio i za njen se život trenutno bore doktori na UKC Tuzla.

Uvidjevši šta je učinio Sulejmanović je krenuo u bijeg, ali je ubrzo zatekao jednu patrolu policije sa kojima je razmijenio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. Tom prilikom u ruku je ranjen policajac Husein Kotorić, koji je trenutno van životne opasnosti.

Pobjegavši policijskoj patroli, zaputio se na jednu farmu gdje se javnosti ponovo snimao uživo na Instagramu. Kada ga je policija locirala i okružila, Sulejmanović je izvršio samoubistvo.

Vezane vijesti

Dvoje poginulih i mnoštvo povrijeđenih u nesreći autobusa iz Banjaluke

Vozač autobusa i jedan putnik smrtno su stradali nakon što je jutros autobus, koji je na radničku ekskurziju…

Zastrašujući grafiti u Čapljini: “Klat ćemo muslimanske žene i djecu”

Kako prenose pojedini bh. mediji, jučer su u Čapljini, na stubovima mosta “Franje Tuđmana”, osvanuli uvredljivi grafiti usmjereni…

Hercegovina se trese već drugi put od sinoć, zemljotres pogodio isto mjesto

Nakon što je sinoć u 00:24 sati Hercegovinu zatresao potres jačine 3,6 stepeni po Richteru, sa epicentrom 34…
Total
0
Share