Nakon tornada: Bosanac po treći put počinje graditi kuću ispočetka

Jasmin Grahović @wkyufm.org/Rhonda J. Miller

Jako je teško započeti ispočetka graditi novi dom nakon što vam je tornado pretvorio mjesto za stanovanje u ruševine. Međutim, postoje i oni kojima to nije prvi put.

Prvo, morate pronaći prenoćište za vašu porodicu kada su stotine domova uništene. Zatim, tu je dosadna i dugotrajna papirologija za osiguranje kuće i automobila kada su vaši važni papiri pod gomilama otpada, a možda ih nikada nećete niti pronaći.

Reporterka “Radija WKU” razgovarala je sa Jasminom Grahovićem, stanovnikom Bowling Greena (Kentucky, SAD) inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, još dok je kopao po ruševinama svoje kuće u čijem je vlasništvu već 21 godinu.

Ponavljanje historije

Grahović je rekao da će sve to nekako obaviti, jer se ubrzo mora vratiti na posao vozača kamiona kako bi mogao i dalje “hraniti” svoju porodicu.

Tornado u Kentuckyiju usmrtio pet Bosanaca i Hercegovaca

“Već sam doživio sličnu katastrofu. Proživio sam rat u Bosni i Hercegovini i bio u izbjegličkom kampu”, dodao je.

Grahović je za “WKU radio” kazao da mu je ovo treći put u životu da sve počinje ispočetka, što možete poslušati u priloženom audio zapisu.

Audio: WKU radio

Vezane vijesti

Uklonjena nelegalna tabla s natpisom “Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

Nakon što je 30. juna od strane Gradske uprave Istočnog Sarajeva, na granici dva bh. entiteta, postavljeno niz…

Preminuo muškarac koji je izbo ženu u Bijeljini i skočio sa 4. sprata zgrade

Milan Todorović, načelnik Odjeljenja za hirurške grane Urgentnog bloka Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini, izjavio je jutros da…

Policajac o pretučenom dječaku: “Nije to ništa, šta će mu tek biti”

Tragom informacije da su u Policijskoj stanici u Osmacima, u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), policajci tokom ispitivanja…
Total
0
Share