Nakon tornada: Bosanac po treći put počinje graditi kuću ispočetka

Jasmin Grahović @wkyufm.org/Rhonda J. Miller

Jako je teško započeti ispočetka graditi novi dom nakon što vam je tornado pretvorio mjesto za stanovanje u ruševine. Međutim, postoje i oni kojima to nije prvi put.

Prvo, morate pronaći prenoćište za vašu porodicu kada su stotine domova uništene. Zatim, tu je dosadna i dugotrajna papirologija za osiguranje kuće i automobila kada su vaši važni papiri pod gomilama otpada, a možda ih nikada nećete niti pronaći.

Reporterka “Radija WKU” razgovarala je sa Jasminom Grahovićem, stanovnikom Bowling Greena (Kentucky, SAD) inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, još dok je kopao po ruševinama svoje kuće u čijem je vlasništvu već 21 godinu.

Ponavljanje historije

Grahović je rekao da će sve to nekako obaviti, jer se ubrzo mora vratiti na posao vozača kamiona kako bi mogao i dalje “hraniti” svoju porodicu.

Tornado u Kentuckyiju usmrtio pet Bosanaca i Hercegovaca

“Već sam doživio sličnu katastrofu. Proživio sam rat u Bosni i Hercegovini i bio u izbjegličkom kampu”, dodao je.

Grahović je za “WKU radio” kazao da mu je ovo treći put u životu da sve počinje ispočetka, što možete poslušati u priloženom audio zapisu.

Audio: WKU radio

Vezane vijesti

Da li je policija u Livnu udarala žene i djecu!?

U prostorije MUP-a Kantona 10 pripadnici livanjske policije priveli su danas više mještana koji su bili okupljeni u…

Bosanac ukrao automobil šefu Italijanu jer mu je ostao dužan platu

Karabinjeri iz italijanskog Naturna uhapsili su 28-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, inače radnika jedne privatne građevinske kompanije u…

Bosanac se kamionom zabio u betonski zid, spasilački helikopter ga prebacio u bolnicu

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu na austrijskom autoputu A9, prije izlaza Böselbach, kada se vozač kamiona…
Total
1
Share