Neuspješna potraga za turskim radnicima nestalim u rijeci Bosni

Potraga za nestalim radnicima na rijeci Bosni @Twitter

Na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u opštini Žepče, trojica radnika kompanije “Čengiz Insat” upali su danas oko 14.10 sati u rijeku Bosnu, potvrdio je dežurni operativni Ministarstva unutrašnjjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

“Dobili smo dojavu kompanije ‘A.E. Sigurnost’ da su trojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali u poŧragu za njima. Rijeka Bosna ih je nosila prema Žepču”, kazali su u MUP-u ZDK.

Kako prenose pojedini mediji, jedan od radnika turske kompanije angažovane na izgradnji autoputa na Koridoru 5c se na oko 100 metara nizvodno uspio spasiti, dok dvojica njegovih kolega to očiŧo nisu uspjeli.

Video: YouTube

U današnju potragu su bili uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.

Potraga će biti nastavljena tokom suŧrašnjeg dana.

Vezane vijesti

Bosanac na kamionu “dovezao” tri Afganistanca u Italiju

Troje stranih državljana bez dokumenata, najvjerovatnije afganistanske nacionalnosti, uključujući i jednog maloljetnika, pronađeni su u kamionu koji je…

Tornado je ubio sedmero djece u jednoj ulici, njih četvero je iz BiH

Bowling Green je mjesto u američkoj saveznoj državi Kentucky koje je pretrpjelo najveći udar tornada u prošli petak…

Bosanac švercovao pola miliona cigareta kroz Austriju

Austrijska carina zaplijenila je danas skoro 500.000 cigareta u automobilu za dostavu na autoputu Nord/Weinviertel (A5). Neimenovani 36-godišnji…
Total
0
Share