Neuspješna potraga za turskim radnicima nestalim u rijeci Bosni

Potraga za nestalim radnicima na rijeci Bosni @Twitter

Na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u opštini Žepče, trojica radnika kompanije “Čengiz Insat” upali su danas oko 14.10 sati u rijeku Bosnu, potvrdio je dežurni operativni Ministarstva unutrašnjjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

“Dobili smo dojavu kompanije ‘A.E. Sigurnost’ da su trojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali u poŧragu za njima. Rijeka Bosna ih je nosila prema Žepču”, kazali su u MUP-u ZDK.

Kako prenose pojedini mediji, jedan od radnika turske kompanije angažovane na izgradnji autoputa na Koridoru 5c se na oko 100 metara nizvodno uspio spasiti, dok dvojica njegovih kolega to očiŧo nisu uspjeli.

Video: YouTube

U današnju potragu su bili uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.

Potraga će biti nastavljena tokom suŧrašnjeg dana.

Vezane vijesti

Neredi u Mostaru, slomljena stakla na kladionici, povrijeđena jedna osoba

Policijska stanica (PS) Mostar Centar saopštila je danas da je grupa maskiranih osoba sinoć pravila nered u prigradskom…

Njemački mediji: Tornado protutnjao Bosnom i Hercegovinom

Iako su mnogi mediji u Bosni i Hercegovini 9. septembra nevrijeme na sjeverozapadu države označili kao “praćeno jakim…

“Pali zbog 5 hiljada eura”: Bosanci prevozili 122 kg droge, osuđeni na 30 mjeseci zatvora

Skoro svaki dan carinici i granični policajci u svim državama svijeta susreću se s problemom zabrinjavajućih količina droge…
Total
0
Share