Neuspješna potraga za turskim radnicima nestalim u rijeci Bosni

Potraga za nestalim radnicima na rijeci Bosni @Twitter

Na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u opštini Žepče, trojica radnika kompanije “Čengiz Insat” upali su danas oko 14.10 sati u rijeku Bosnu, potvrdio je dežurni operativni Ministarstva unutrašnjjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

“Dobili smo dojavu kompanije ‘A.E. Sigurnost’ da su trojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali u poŧragu za njima. Rijeka Bosna ih je nosila prema Žepču”, kazali su u MUP-u ZDK.

Kako prenose pojedini mediji, jedan od radnika turske kompanije angažovane na izgradnji autoputa na Koridoru 5c se na oko 100 metara nizvodno uspio spasiti, dok dvojica njegovih kolega to očiŧo nisu uspjeli.

Video: YouTube

U današnju potragu su bili uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.

Potraga će biti nastavljena tokom suŧrašnjeg dana.

Vezane vijesti

Na području Ćelića uništeno čak 50% plasteničke proizvodnje

Obilne kiše nanijele su jučer, za veoma kratko vrijeme, ogromnu materijalnu štetu u nekoliko opština Tuzlanskog kantona. Najteže…

Samo u BiH: Radar od “kartona” uspješno štiti djecu pješake

Bosna i Hercegovina je također i jedan od evropskih rekordera po broju smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama. Loše…

VODEO: Snimljen trenutak prevrtanja kamiona u Zvirovićima kod Čapljine

Jutros je u mjestu Zvirovići zapadno od Čapljine, u blizini raskrsnice za autoput “A1”, došlo do prevrtanja kamiona…
Total
0
Share