Njemačka: Nakon potjere, pijani Bosanac se zabio u policijski automobil

Njemačka policija @unsplash.com

U novogodišnjoj noći jedan je 43-godišnjak iz Bosne i Hercegovine svojim automobilom, u njemačkom Kelnu, pokušao neuspješno pobjeći policiji.

Kako je saopštila lokalna policija, navodno pijani vozač je oko 0.30 sati u novogodišnjoj noći (subota) pobjegao policajcima u patrolnom automobilu, koji su mu prethodno dali znak za zaustavljanje u ulici “Kalk-Mülheimer” (Keln).

Policajci su nakon toga pratili automobil, u kome su se nalazila dva muškarca, sve do Reiterwega u Keln-Deutzu.

“Tamo je 43-godišnjak promijenio smjer i krenuo u jednosmjernu ulicu prema drugom patrolnom policijskom automobilu, te se zabio u njega“, kazao je portparol policije.

Nije imao vozačku dozvolu

Dvojica muškaraca su zatim pokušali pobjeći sa lica mjesta, ali su ubrzo uhvaćeni, te im je pružena i prva medicinska pomoć.

Policija je vozaču automobila, koji uopšte nema vozačku dozvolu, naredila analizu krvi, te ga je uhapsila zajedno sa njegovim saputnikom.

Vezane vijesti

Šta rade dva policajaca sa dva radara?

Na društvenim mrežama 7. februara pojavila se zanimljiva fotografija iz istočne Bosne, tačnije iz Vlasenice, tvrde autori objave…

Zastrašujući grafiti u Čapljini: “Klat ćemo muslimanske žene i djecu”

Kako prenose pojedini bh. mediji, jučer su u Čapljini, na stubovima mosta “Franje Tuđmana”, osvanuli uvredljivi grafiti usmjereni…

Bosanca na šljunčari u Švicarskoj pregazio utovarivač

U nesreći na jednoj šljunčari u Švicarskoj utorak ujutro poginuo je 53-godišnji radnik iz Bosne i Hercegovine, a…
Total
9
Share