Vozač kamiona: Bosanac šokirao njemačku policiju brojem krivičnih djela

Vozač kamiona @freepik.com

Hapšenjem vozača kamiona, u subotu je u blizini njemačkog Irschenberga završilo putovanje kamiondžije (34) iz Bosne i Hercegovine na njegovom putu od Roterdama do Zagreba.

Oko 1.30 sati iza ponoći patrola inspektorata saobraćajne policije iz njemačkog Rosenheima zaustavila je kamion na autoputu A8, koji se kretao prema austrijskom Salzburgu.

Prvo su njemački policajci otkrili da je 34-godišnjak putovao sa ukradenom vozačkom karticom kako bi prikrio činjenicu da se ne pridržava vremena vožnje i odmora. U novčaniku mu je ubrzo otkrivena vlastita vozačka kartica. Sigurnosna kopija digitalnog tahografa također je otkrila nekoliko kršenja prekoračenja brzine.

Hrabrost ili ludost

Ubrzo je pretragom pronađen pribor koji se može povezati sa korištenjem droge. Brzi test na drogu potvrdio je očiglednu sumnju da je 34-godišnjak bio pod uticajem marihuane dok je bio za volanom. Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da Bosanac nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, odnosno da su mu istu prije više od dvije godine oduzeli njemački policajci u pokrajini Baden-Württemberg.

“34-godišnji Bosanac je odmah uhapšen na licu mjesta. Izvađena mu je krv, te se protiv njega vodi istraga zbog falsifikovanja tehničke dokumentacije, krađe, vožnje bez dozvole i vožnje pod dejstvom droga“, saopšteno je iz njemačke policije grada Rosenheima.

Vezane vijesti

Njemačka: Nakon potjere, pijani Bosanac se zabio u policijski automobil

U novogodišnjoj noći jedan je 43-godišnjak iz Bosne i Hercegovine svojim automobilom, u njemačkom Kelnu, pokušao neuspješno pobjeći…

Sin nekadašnjeg predsjednika RS napao radnika benzinske pumpe

Kako prenose mediji u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), jutros oko 3 sata na benzinskoj pumpi “Rox” u…

Policija uhvatila bosanske krijumčare migranata

Austrijska policija spriječila je još jedan pokušaj krijumčarenje ljudi kada je državljanin Bosne i Hercegovine pokušao ilegalno uvesti…
Total
35
Share