Novo prebrojavanje: “30 posto demonstranata ispred OHR-a bilo je iz SDA”

Haris Zahiragić @YouTube

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, govorio je danas o nedavnim protestima koji su se događali ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a sve povodom izmjena Izbornog zakona za područje Federacije BiH, koje je trebao nametnuti visoki predstavnik, Christian Schmidt.

SDA je čekala da ostale stranke pozovu na protest, pa da se tek onda i mi pridružimo, jer da je bilo suprotno predstavnici ostalih stranaka ne bi došli“, tvrdi Zahiragić, dodajući da je najveći broj pristalica na tim protestima upravo bio iz SDA.

“Mislim da ih je bilo oko 30 posto ili više“, dodao je za “N1kantonalni zastupnik SDA.

“Urlikanje” Denisa Bećirovića

Govoreći o polemici “ko je i na koji način i da li je uopšte trebao održati govor na protestima“, Zahiragić je kazao da je to htio učiniti Nermin Nikšić, ali su mu “momci koji su držali mikrofon” kazali da se okupljenima ne mogu obratiti predstavnici stranaka već samo članovi Predsjedništva.

Džaferović uopšte nije htio da govori, ali je to ipak na kraju kratko uradio“, objasnio je Zahiragić, posebno napominjući da je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, “urlikao” protiv člana Predsjedništva koji se obraćao okupljenima.

Vezane vijesti

Lukašenko pozvao Evropu da se ujedini sa Rusijom: “Nisu svi u EU idioti”

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je Evropu da se odrekne zavisnosti od SAD, da se ujedini sa Rusijom…

Pogledajte gustinu naseljenosti Bosne i Hercegovine, država je poluprazna!

Jedan od istraživača “Instituta za sigurnost i globalna pitanja” (ISGA) Univerziteta u holandskom Leidenu već godinama na društvenim…

Zbog Dodikovih sankcija: BiH prijeti gubitak značajnog iznosa pomoći EU

Bosni i Hercegovini prijeti gubitak većeg dijela pomoći EU ako ne preduzme mjere u vezi sa aktuelnom političkom…
Total
1
Share