Bivša Jugoslavija: Danas zaraženo preko 33.000 osoba virusom korona

Jugoistočna Evropa @Google Maps

Kako se “Omikron” varijanta virusa korona sve više širi u populaciji, tako i brojevi novozaraženih osoba s područja nekadašnje države rastu nevjerovatnom brzinom.

Tako su danas u Bosni i Hercegovini zabilježena čak 2.093 nova slučaja virusa korona, što ipak i nije toliki broj imajući u vidu brojnost populacije ove države i njihov odnos sa državama sa sličnim brojem stanovnika.

Rekord u Crnoj Gori

Upravo s druge strane, Crna Gora obara sve rekorde, te s oko 6 puta manjom populacijom od BiH danas bilježi skoro 4 puta veći broj zaraženih, odnosno 7.515 osoba inficiranih virusom korona.

I Slovenija danas bilježi velike brojeve, pa je tako prema podacima tamošnjeg ureda za odnose s javnošku saopšteno da je u ovoj državi danas zabilježeno 3.829 novih slučajeva zaraze virusom korona.

Slični brojevi u Srbiji i Hrvatskoj

Iako je bilo za pretpostaviti da će Srbija imati znatno veći broj zaraženih od Hrvatske, imajući u vidu skoro duplo veću populaciju stanovništva, to danas nije bio uopšte slučaj, pa je tako u Hrvatskoj objavljeno da se danas novim virusom korona zarazilo čak 9.058 osoba, dok je s druge strane u Srbiji taj broj iznosio 9.122.

Na Kosovu su danas prijavljene samo 152 osobe oboljele od virusa korona, dok za Sjevernu Makedoniju taj broj još uvijek nije objavljen, ali se prema projekcijama iz prethodnih dana može očekivati oko 1.500 novozaraženih.

Sabirajući sve gore navedene brojeve dolazimo danas do podatka od oko 33.000 zaraženih na području bivše Jugoslavije, s projekcijama da će taj broj i dalje zasigurno rasti u narednim danima i sedmicama, i to prema zbirnom šesterocifrenom broju.

Vezane vijesti

Nakon BiH, Vučić i za Ukrajinu spomenuo “teritorijalni integritet”, ali ne i “suverenitet”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije…

Bolna istina o Draganu Čoviću izrečena u Hrvatskom saboru

Bojan Glavašević, zastupnik “zeleno-lijevog bloka” u Hrvatskom saboru, dao je možda i najbolji komentar na izjavu predsjednika HDZ-a…

Srbija se drži međunarodnog prava kao “pijan plota”

Ana Brnabić, premijerka Srbije, smatra da će u narednom periodu biti još većih pritisaka na Srbiju da uvede…
Total
1
Share