Bolna istina o Draganu Čoviću izrečena u Hrvatskom saboru

Bojan Glavašević @YouTube

Bojan Glavašević, zastupnik “zeleno-lijevog bloka” u Hrvatskom saboru, dao je možda i najbolji komentar na izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića o “čuvanju Republike Srpske”, izrečenoj prije par dana u parlementu bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Upoređujući cjelokupan događaj sa popularnim hrvatskim kvizom “Ko želi biti milioner”, Glavašević je u četiri ponuđena odgovora “zajedno strpao” Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić, Ratka Mladića i Dragana Čovića.

Niti Rašo, Bilja ili Ratko…

Kao tačno rješenje fiktivnog Glavaševićevog pitanja iz navedenog kviza, između niza ratnih zločinaca, kao tačan odgovor nudi se ime i prezime predsjednika HDZ-a BiH.

Počasni doktor Zagrebačkog sveučilišta Dragan Čović, za cijeli HDZ i desnicu nije problem, pa ni kad legitimira politički entitet koji leži na kostima hiljada nevinih civila koje je uništio rat“, zaključio je Glavašević.

Video: YouTube

Bojan Glavašević je poznati hrvatski političar, jezikoslovac i sociolog, te saborski zastupnik. Sin je poznatog ratnog novinara iz Vukovara i heroja Domovinskog rata, Siniše Glavaševića.

Vezane vijesti

“Čekamo nevjestu da dođe iz Brisela, ali je nema godinama”

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da je način funkcionisanja EU zastario i da mu je potrebna…

Novi tornado u Hrvatskoj: Impresivan prizor u blizini Raba

Za srijedu je izdato još jedno upozorenje na opasno vrijeme na području zapadne i južne Hrvatske. Međutim, jedna…

Albanija više ne želi pregovarati sa EU zajedno sa Sjevernom Makedonijom

Albanija je spremna da traži zasebno vođenje pregovora o članstvu u EU, koje je do sada vođeno zajedno…
Total
0
Share